Το Μάρτιο η συζήτηση στο Ecofin για το Πρόγραμμα

Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2006 09:38

Τον προσεχή Μάρτιο θα εξεταστεί τελικά στα συμβούλια Eurogroup και ECOFIN η δημοσιονομική πρόοδος της Ελλάδας, καθώς επίσης και το Επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας της περιόδου 2005-2008.

Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε τη συζήτηση στο ECOFIN της 24ης Ιανουαρίου, αλλά τροποποιήθηκε ο προγραμματισμός της Κομισιόν και οι «εξετάσεις» της ελληνικής οικονομίας αναβάλλονται για τις 13 και 14 Μαρτίου.

Νωρίτερα, περί τα τέλη Φεβρουαρίου θα εκδοθεί η έκθεση της Κομισιόν, η οποία θα αναφέρεται στις εξελίξεις επί της ελληνικής δημοσιονομικής προσαρμογής. Η έκθεση κατόπιν θα διαβιβαστεί στο συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών, που θα γνωμοδοτήσει.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα ζητεί ήδη παρασκηνιακά ένα χρόνο επιπλέον προσαρμογής, για τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ, προκειμένου να υπερκεράσει, πιθανές συστάσεις της Κομισιόν, για τη λήψη πρόσθετων μέτρων.

Χθες, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρμόδιο κοινοτικό επίτροπο, Χοακίν Αλμούνια, για την ημερομηνία εξέτασης της ελληνικής οικονομίας, αλλά και για τη διαχείριση της χρονικής παράτασης, της προσαρμογής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα