France Telecom: Απέσυρε την προσφορά για την εξαγορά της Telindus

Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2006 09:41

ΑΠΕΣΥΡΕ την προσφορά της για την εξαγορά της Telindus NV, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, France Telecom SA, αφήνοντας τον δρόμο ανοιχτό για την Belgacom SA να αγοράσει την βελγική κατασκευάστρια εξοπλισμού τηλεπικοινωνιακών δικτύων, αντί του ποσού των 594 εκατ. ευρώ (719 εκατ. δολ.).

Η προσφορά της France Telecom προς 15,80 ευρώ ανά μετοχή της 14 Δεκεμβρίου, θα πρόκειται να αυξηθεί, όπως αναφέρεται σήμερα στην ανακοίνωση της εταιρείας στο Web site της.

Η Belgacom, η κρατική εταιρεία τηλεπικοινωνιών του Βελγίου, αύξησε την προσφορά της για την Telindus στα 16,60 ευρώ ανά μετοχή στις 15 Δεκεμβρίου, μετά την αρχική προσφορά της προς 13,50 ευρώ ανά μετοχή, η οποία απερρίφθη.

«Η France Telecom αποφάσισε να μην αυξήσει την αρχική της προσφορά και να την αποσύρει, καθώς η στρατηγική και τα οικονομικά κριτήρια του βιομηχανικού πλάνου της για την εξαγορά της Telindus, δεν υπάρχουν», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Belgacom και η France Telecom επιδιώκουν να αυξήσουν τις υπηρεσίες τους στα δίκτυα τηλεπικοινωνιών. Η Telindus, που εδρεύει στο Βέλγιο και σχεδιάζει, τοποθετεί και διαχειρίζεται τηλεπικοινωνιακά δίκτυα απασχολεί 2.600 ανθρώπους και έχει παρουσία σε 14 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Ευρώπης, της Ουγγαρίας, του Ισραήλ, της Κίνας και της Ταϊλάνδης.

Η Telindus, η οποία δεν έχει ανακοινώσει κέρδη για τέσσερα χρόνια, αγωνίζεται να κάνει όλες τις δραστηριότητές της κερδοφόρες το πρώτο τρίμηνο. Οι δραστηριότητές της στην Ιταλία, την Κίνα και τη Γερμανία, απέφεραν συνδυασμένες ζημίες 4,5 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2005, εξαιρουμένου του κόστους αναδιάρθρωσης.

Η Telindus τον Νοέμβριο επανέλαβε ότι περιμένει να εμφανίσει καθαρά κέρδη για το σύνολο του έτους, εξαιρουμένων των εκτάκτων δαπανών και του κόστους. Το 2004 εμφάνισε ζημίες 3 εκατ. ευρώ σε έσοδα ύψους 532,1 εκατ. ευρώ.

Οι μετοχές της France Telecom σημείωναν άνοδο 44 σεντς, ποσοστό 2,1%, φθάνοντας τα 21,7 ευρώ η μία. Οι μετοχές της Telindus υποχωρούσαν 0,1 ευρώ, ποσοστό 0,66%, κλείνοντας χθες στα 16,64 ευρώ η μία.

Τηλεφωνικές κλήσεις στην France Telecom και την Telindus από το Bloomberg News, δεν απαντήθηκαν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα