Volkswagen: Τουλάχιστον 6% η αύξηση των πωλήσεων Audi στις ΗΠΑ

Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2006 09:28

ΣΧΕΔΙΑ αύξησης των πωλήσεων του στις ΗΠΑ, τουλάχιστον κατά 6%,κάνει η Audi AG, το τμήμα πολυτελών αυτοκινήτων της Volkswagen AG, μετά την παρουσίαση του νέου μοντέλου της, Q7.

H Audi θα αρχίσει να πουλά του Q7 στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον Ralph Weyler, υπεύθυνο μάρκετινγκ του τμήματος, μιλώντας χθες κατά τη διάρκεια του Σαλονιού Αυτοκινήτου χθες στο Λος Αντζελες.

H Audi θα αρχίσει να πουλά του Q7 στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον Ralph Weyler, υπεύθυνο μάρκετινγκ του τμήματος, μιλώντας χθες κατά τη διάρκεια του Σαλονιού Αυτοκινήτου χθες στο Λος Αντζελες. Η αυτοκινητοβιομηχανία εκτιμά ότι οι ετήσιες πωλήσεις του Q7 στις ΗΠΑ θα φθάσουν τα 35.000 αυτοκίνητα, περίπου το ήμισυ των διεθνών πωλήσεων.

Η τιμή πώλησης του Q7 στις ΗΠΑ έχει οριστεί στα 49.900 δολ. σύμφωνα με τον Johan de Nysschen, τον επικεφαλής της Audi στην Αμερική, μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια δεξίωσης στο Λος Αντζελες.

Ο Martin Winterkorn, ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Audi, πιστεύει ότι το Q7 SUV θα τον βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου διπλασιασμού των πωλήσεων στις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη της δεκαετίας. Εντεκα χρόνια αύξησης των κερδών της Audi έχει αντισταθμίσει τις ζημίες από άλλα τμήματα της Volkswagen, της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης. Τα καθαρά κέρδη της Audi, αυξήθηκαν 7,4%, φθάνοντας τα 871 εκατ. ευρώ (1,06 εκατ. δολ.) το 2004. Τα καθαρά κέρδη της Volkswagen μειώθηκαν 29%, φθάνοντας στα 716 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις στο σύνολο της χρήσης πέρυσι της Audi αυξήθηκαν 6,6% στις ΗΠΑ, στα 83.066 οχήματα, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωσή της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα