Adecco: Προσφορά για την εξαγορά της Deutscher Industrie Service

Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2006 11:59

ΠΡΟΣΦΟΡΑ, για την εξαγορά της Deutscher Industrie Service AG, αντί του ποσού των 636 εκατ. ευρώ (722 εκατ. δολ.) έκανε η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής εργαζομένων μερικούς απασχόλησης στον κόσμο, Adecco SA, ενώ σχεδιάζει να δώσει στον ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή, Dieter Scheiff, τη διοίκηση της γερμανικής εταιρείας.

Η Adecco, που εδρεύει στο Glattbrugg της Ελβετίας είπε, ότι ενδέχεται να πληρώσει 54,50 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά για την εταιρεία ή 7,4% περισσότερα από την τιμή κλεισίματος της μετοχής της στις 6 Ιανουαρίου, σύμφωνα με σχετική της σημερινή ανακοίνωση. Η Adecco θα αγοράσει από την οικογένεια Paulmann, μερίδιο 29%.

Η εξαγορά, θα δώσει στην Adecco τον έλεγχο της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας εργασίας της Γερμανίας και θέτει τέλος στην εξεύρεση νέου ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή μετά από 1,5 μήνα. Υπό τη διοίκηση του Scheiff, οι μετοχές της DIS, σημείωσαν άνοδο 51% το τελευταίο δωδεκάμηνο.

Η Adecco θα προσφέρει στον ανώτατο οικονομικό διευθυντή της DIS, Dominik de Daniel τη αντίστοιχη θέση στην Adecco, ενώ ο σημερινός οικονομικός διευθυντής της Adecco, Jim Fredholm, θα γίνει ο επικεφαλής των επαγγελματικών δραστηριοτήτων του διευρυμένου γκρουπ της εταιρείας.

Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 1,15 ελβετικά φράγκα, ποσοστό 1,8%, φθάνοντας στα 66,5 φράγκα στη Ζυρίχη και διαπραγματεύθηκαν στα 66,35 φράγκα, στις 9:04' π.μ. Συνολικά το τελευταίο δωδεκάμηνο σημείωσαν άνοδο 14%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 12,2 δισ. ελβετικά φράγκα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα