Marks & Spencer: Υψηλότερες των εκτιμήσεων οι πωλήσεις τις εορτές

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2006 09:47

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ αύξηση από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών, σημείωσαν την περίοδο των εορτών οι πωλήσεις της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης ενδυμάτων της Βρετανίας, Marks & Spencer Group Plc, καθώς ο κόσμος αγόρασε περισσότερα ρούχα και τρόφιμα.

Οι πωλήσεις στα καταστήματα της εταιρείας που λειτουργούν τουλάχιστον ένα χρόνο, σημείωσαν αύξηση 2,9% το τρίτο τρίμηνο της χρήσης που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Κατά μέσον όρο, οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι οι πωλήσεις της θα σημείωναν αύξηση 1,9%. Συνολικά τα έσοδα από τις λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία αυξήθηκαν σε ποσοστό 4,8%, με τη μεγαλύτερη αύξηση – ποσοστό 7,9% - να σημειώνουν οι πωλήσεις των τροφίμων.

Η Marks & Spencer σχεδιάζει εκ νέου ρούχα, εκσυγχρονίζει τα καταστήματα και διαφημίζεται περισσότερο στην τηλεόραση για να αντιστρέψει τις επί δύο χρόνια πτωτικές της πωλήσεις. Η κερδοφορία αυξάνεται, καθώς ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Stuart Rose, μειώνει τα αποθέματα και προσφέρει λιγότερες εκπτώσεις.

Οι μετοχές της Marks & Spencer, σημείωσαν πέρυσι άνοδο 47%, καθώς τα κέρδη της εταιρείας ανέκαμψαν, προσελκύοντας περισσότερους επενδυτές. Την περασμένη εβδομάδα, η Brandes Investment Partners LLC και ο μεγαλύτερος μέτοχος της Marks & Spencer, πούλησε περίπου το 2% των μετοχών της, μειώνοντας το μερίδιό της στο 12,7%. Οι μετοχές της εταιρείας χθες στο Λονδίνο σημείωσαν άνοδο 1,25 πένες, φθάνοντας στις 502 πένες η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα