Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2006 09:47

Marks & Spencer: Υψηλότερες των εκτιμήσεων οι πωλήσεις τις εορτές

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ αύξηση από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών, σημείωσαν την περίοδο των εορτών οι πωλήσεις της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης ενδυμάτων της Βρετανίας, Marks & Spencer Group Plc, καθώς ο κόσμος αγόρασε περισσότερα ρούχα και τρόφιμα.

Οι πωλήσεις στα καταστήματα της εταιρείας που λειτουργούν τουλάχιστον ένα χρόνο, σημείωσαν αύξηση 2,9% το τρίτο τρίμηνο της χρήσης που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Κατά μέσον όρο, οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι οι πωλήσεις της θα σημείωναν αύξηση 1,9%. Συνολικά τα έσοδα από τις λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία αυξήθηκαν σε ποσοστό 4,8%, με τη μεγαλύτερη αύξηση – ποσοστό 7,9% - να σημειώνουν οι πωλήσεις των τροφίμων.

Η Marks & Spencer σχεδιάζει εκ νέου ρούχα, εκσυγχρονίζει τα καταστήματα και διαφημίζεται περισσότερο στην τηλεόραση για να αντιστρέψει τις επί δύο χρόνια πτωτικές της πωλήσεις. Η κερδοφορία αυξάνεται, καθώς ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Stuart Rose, μειώνει τα αποθέματα και προσφέρει λιγότερες εκπτώσεις.

Οι μετοχές της Marks & Spencer, σημείωσαν πέρυσι άνοδο 47%, καθώς τα κέρδη της εταιρείας ανέκαμψαν, προσελκύοντας περισσότερους επενδυτές. Την περασμένη εβδομάδα, η Brandes Investment Partners LLC και ο μεγαλύτερος μέτοχος της Marks & Spencer, πούλησε περίπου το 2% των μετοχών της, μειώνοντας το μερίδιό της στο 12,7%. Οι μετοχές της εταιρείας χθες στο Λονδίνο σημείωσαν άνοδο 1,25 πένες, φθάνοντας στις 502 πένες η μία.