Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές

Περιορίζοντας τα κέρδη που σημείωσαν το Νέο Ετος
Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2006 10:34
UPD:10:35

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, μειώνοντας τα κέρδη που σημείωσαν με το Νέο Ετος.

Οι μετοχές των ασφαλιστικών εταιρειών οδηγούσαν την πτώση, καθώς η Merrill Lynch & Co. αναθεώρησε προς τα κάτω την εισήγησή της για την Royal & Sun Alliance Insurance Group Plc και την Prudential Plc. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της Nestle SA, μετά την εισήγηση της ABN Amro Holding NV στους επενδυτές να πουλήσουν τις μετοχές της εταιρείας τροφίμων.

Ο Dow Jones Stoxx 600 Index, ο οποίος χθες έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2001, υποχώρησε 0,2%, φθάνοντας στις 317,12 μονάδες, στις 8:06' π.μ. στο Λονδίνο. Ο Stoxx 50 επίσης σημείωσε απώλειες 0,2%. Ο Euro Stoxx 50, υποχωρούσε κατά 0,3%.

Ο Stoxx 600 Index έχει σημειώσει άνοδο 2,3% μέσα στο έτος, κατά τη διάρκεια των πέντε από τις επτά συνεδριάσεις του 2006. Οι ασιατικές μετοχές υποχώρησαν από τα υψηλότερα επίπεδα σχεδόν 10 ετών, σήμερα.

Οι μετοχές της Νestle υποχωρούσαν 0,4%, φθάνοντας στα 392 ελβετικά φράγκα η μία. Η ABN Amro εισηγήθηκε για τις μετοχές της «sell» από «hold». Οι μετοχές της εταιρείας αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα μιας εβδομάδας στις 4 Ιανουαρίου.

Απώλειες 1,1% σημείωσαν οι μετοχές της δεύτερης σε μέγεθος ασφαλιστικής εταιρείας της Βρετανίας, φθάνοντας στις 567 πένες η μία. Η Merrill Lynch αναθεώρησε προς τα κάτω την εισήγησή της για τις μετοχές της στο «neutral» από το «buy». Απώλειες 1,8% σημείωναν οι μετοχές της Royal & Sun, της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας ασφαλειών – εκτός από τις ασφάλειες ζωής – της Βρετανίας, φθάνοντας στις 123,25 πένες η μία. Η εισήγηση για τις μετοχές της είναι «sell» από το «neutral».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα