Βραζιλία: Ανοδικά κινείται το ρεάλ έναντι του δολαρίου

Καθώς εικάζεται ότι οι εταιρείες θα πουλήσουν ομόλογα στο εξωτερικό
Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2006 11:11

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε το ρεάλ της Βραζιλίας για τέταρτη συνεδρίαση σε σύνολο πέντε συνεδριάσεων, καθώς εικάζεται ότι οι εταιρείες θα πουλήσουν περισσότερα ομόλογα στο εξωτερικό, αυξάνοντας τις εισροές στη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής.

Οι τράπεζας και οι εταιρείες ηλεκτρικής ενεργείας, ενδέχεται να πουλήσουν χρέος στο εξωτερικό τις επόμενες εβδομάδες, μετά την κίνηση της Cia. Vale do Rio Doce, της υπ΄αριθμόν ένα εταιρείας εξαγωγής σιδηρομεταλλεύματος στον κόσμο, να πουλήσει ομόλογα ύψους ρεκόρ 1 δισ. δολ., σύμφωνα με τον υπεύθυνο των συναλλαγών συναλλάγματος της Concordia SA, Marcel Ribeiro.

Το ρεάλ ισχυροποιήθηκε 0,8% φθάνοντας στα 2,2652 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ στις 6:38' π.μ. στη Ν. Υόρκη από 2,2830 ρεάλ που ήταν στις 6 Ιανουαρίου. Την περασμένη εβδομάδα το νόμισμα της Βραζιλίας σημείωσε άνοδο 2,3%, τη μεγαλύτερη σε εβδομαδιαία βάση σε χρονικό διάστημα περίπου δύο μηνών, καθώς εικάζετο ότι οι επενδύσεις στη Βραζιλίας θα κινηθούν ανοδικά, καθώς οι ΗΠΑ κατέδειξαν ότι η αύξηση των επιτοκίων ενδέχεται να σταματήσει σύντομα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα