Μυτιληναίος: Μετοχικές αναδιαρθρώσεις στον Όμιλο Μυτιληναίου

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2006 11:25

Την υλοποίηση των μετοχικών αναδιαρθρώσεων στον Όμιλο Μυτιληναίου σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν στις ετήσιες γενικές συνελεύσεις των μετόχων της μητρικής και των θυγατρικών, ανακοίνωσε η Μυτιληναίος Α.Ε..

Ειδικότερα στα πλαίσια της συγκέντρωσης όλων των θυγατρικών που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας, η Μυτιληναίος Α.Ε. Όμιλος Επιχειρήσεων απέκτησε όλες τις συμμετοχές της θυγατρικής ΜΕΤΚΑ Α.Ε. σε μη εισηγμένες θυγατρικές εταιρείες παραγωγής θερμικής και αιολικής ενέργειας.

Η απόκτηση των ανωτέρω συμμετοχών κρίθηκε σκόπιμη προκειμένου να συγκεντρωθεί το σύνολο του μετοχικού ποσοστού στη Μυτιληναίος Α.Ε. και να ενταχθεί το σύνολο των επιχειρήσεων αυτών υπό ενιαία στρατηγική ανάπτυξης, συνεργασιών, στρατηγικών επενδυτικών συμμετοχών και οικονομιών κλίμακας.

Επιπροσθέτως η ΜΕΤΚΑ Α.Ε. απέκτησε από τη Μυτιληναίος Α.Ε. Όμιλος Επιχειρήσεων το 83,50% στην μη εισηγμένη ΕΛΕΜΚΑ Α.Ε., η οποία δραστηριοποιείται σε έργα εξειδικευμένης τεχνογνωσίας (εφέδρανα και αρμοί συστολοδιαστολής γεφυρών, εφέδρανα σεισμικής μόνωσης , ηχοπετάσματα και εφαρμογές προστασίας υψηλών πρανών σε έργα οδοποιίας κ.α.), συγκεντρώνοντας όλες τις δραστηριότητες στον τομέα ενεργειακών έργων και λοιπών εξειδικευμένων κατασκευών.

Τέλος, μετά την απαραίτητη ενημέρωση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών μεταβιβάσθηκε στη Μυτιληναίος Α.Ε. Όμιλος Επιχειρήσεων ποσοστό 12,94% που κατέχει η ΜΕΤΚΑ Α.Ε. στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων Α.Β.Ε. (ΕΛΒΟ ΑΒΕ).



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΠΟ
  • ΜΥΤΙΛ



Σχολιασμένα