Metro: Αύξηση των πωλήσεων μετά τις καλές επιδόσεις των Cash & Carry

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2006 10:16

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 3,9%, καθώς η εταιρεία πραγματοποίησε περισσότερες πωλήσεις εκτός της χώρας της, σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης τα έσοδα της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης στον κόσμο, η γερμανική Metro AG.

Τα έσοδα αναρριχήθηκαν στα 16,7 δισ. ευρώ (20 δισ. δολ.) σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, εκτιμούσαν ότι αυτά θα ανέλθουν σε 16,87 δισ. ευρώ.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Hans-Joachim Koerber επέκτεινε την αλυσίδα χονδρικής Cash & Carry, στη Ρωσία και την Ουκρανία, προκειμένου να αντισταθμίσει τη μείωση των πωλήσεων στη Γερμανία. Τον Νοέμβριο η Metro αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη για τα κέρδη και τα έσοδα του 2005, μετά τις απογοητευτικές πωλήσεις των καταστημάτων της Real, μιας δραστηριότητας στο τομέα λιανικής τροφίμων.

Η KarstadtQuelle AG, η μεγαλύτερη εταιρεία πολυκαταστημάτων της Γερμανίας είπε την Δευτέρα ότι τα έσοδα στα καταστήματά της αυξήθηκαν 1,2%, καθώς ο κόσμος τα Χριστούγεννα αγόρασε πιο ακριβά είδη.

Οι μετοχές της Metro, το τελευταίο εξάμηνο σημείωσαν άνοδο 1%, περίοδο κατά την οποία ο δείκτης Bloomberg Europe Food Retailers Index σημείωσε άνοδο 3,3%. Η χρηματιστηριακή της αξία ανέρχετα στα 13,8 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα