Lotte Shopping: Αρχίζει την πώληση μετοχών της αξίας 2,5 δισ. δολ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg
Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2006 10:24

ΜΕΤΟΧΕΣ αξίας 2,5 δισ. δολ. σχεδιάζει να πουλήσει η Lotte Shopping Co., σκέλος του πέμπτου μεγαλύτερου βιομηχανικού ομίλου της Ν. Κορέας, κατά τη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή της χώρας από ιδιωτική επιχείρηση, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα της εμπορικής συναλλαγής, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Η διαχειρίστρια καταστημάτων θα αρχίσει να πουλά τουλάχιστον μερίδιο 30% από τις 16 Ιανουαρίου, ενώ σχεδιάζει να εισάγει τις μετοχές της για διαπραγμάτευση στα Χρηματιστήρια του Λονδίνου και της Σεούλ, την δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, πριν από την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας. Το τελικό ύψος των μετοχών και ο χρόνος της πώλησης, τοποθετείται στις 13 Ιανουαρίου, είπαν οι ίδιοι.

Η Goldman Sachs Group Inc. και η Nomura Holdings Inc. θα διαχειριστούν την πώληση των μετοχών. Ο Edward Naylor, εκπρόσωπος της Goldman στο Χονγκ Κονγκ και ο Makoto Matsuda της Nomura, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα. Ο Kim Tae Hwa, υπεύθυνος της πώλησης των μετοχών της Lotte στη Σεούλ, δεν ήταν διαθέσιμος για να κάνει κάποιο σχόλιο.

Ο ίδιος είχε πει τον Νοέμβριο ότι εταιρεία δεν σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια από την πώληση των μετοχών της σε εξαγορές. Σημειώνεται ότι η Lotte επενδύει πλέον του 1 τρισ. ουόν (1 δισ. δολ.) κάθε έτος για να διατηρήσει την ηγετική της θέση στην αγορά λιανικής πώλησης, είχε πει ο Kim.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα