Χρηματιστήρια: Πτώση φέρνουν οι ανησυχίες για ύφεση

Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 13:40
UPD:13:49
REUTERS/STAFF

Υπό ελαφρά πίεση βρίσκονται οι ευρωπαϊκές μετοχές, απομακρυνόμενες ελαφρά από τα υψηλά δύο μηνών, στα οποία σκαρφάλωσαν το πρωί, λίγο μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης. Στη ζυγαριά των επενδυτών βαραίνουν τα στοιχεία για την διαρκή συρρίκνωση του μεταποιητικού κλάδου και τον υποτονικό πληθωρισμό στη ζώνη του ευρώ, τα οποία και ενισχύουν τους φόβους για ύφεση. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης υποχωρεί 0,25%, με τις πιέσεις να είναι έντονες για τράπεζες και ομίλους λιανικής. Τις απώλειες περιορίζει η άνοδος του κλάδου αυτοκινήτου κατά 0,8%. Η Renault βλέπει τη μετοχή της να ενισχύεται 2% όσο και η εταιρεία ανταλλακτικών Faurecia, ενώ στο +1,1% είναι και η γερμανική Hella.  Σε θετικό έδαφος κινείται επίσης ο κλάδος τεχνολογίας, με τις εταιρείες ημιαγωγών, που προμηθεύουν την Apple να βρίσκονται στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Stoxx 600 είχε κέρδη περίπου 2% το τρίτο τρίμηνο, ενώ αναλυτές εκτιμούν ότι η ανάκαμψη θα έχει συνέχεια. 

Ανά την Ευρώπη ο Dax στη Φραγκφούρτη καταγράφει οριακή πτώση, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι υποχωρεί 0,2% και ο FTSE 100 στο Λονδίνο είναι στο -0,35%. Πτώση 0,5% και για τον Γενικό Δείκτη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, που διαμορφώνεται έτσι 864 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών υπερβαίνει τα 22 εκατ. ευρώ στις 13:35 μμ. 

Κόντρα στο αρνητικό ρεύμα στέκεται το Χρηματιστήριο του Μιλάνου, με τον FTSE MIB να ενισχύεται περίπου 0,5%. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα