Στην Ελαία Ζευς περνάει η Μινέρβα

Ελέγχεται από το Fund Diorama και συμμετέχει το Fund Ellikonos
Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 13:24

Από την έντυπη έκδοση

Στον έλεγχο της Ελαία Ζευς Α.Ε., η οποία ελέγχεται από το επενδυτικό Fund Diorama Investments Sicar S.A. και στην οποία συμμετέχει επίσης το επενδυτικό Fund Ellikonos 2 SCA Sicar, πέρασε η Μινέρβα Ελαιουργικών Επιχειρήσεων και Τροφίμων, καθώς όπως ανακοινώθηκε χθες ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες εξαγοράς. 

Σύμφωνα με τα όσα επίσης ανακοινώθηκαν, το νέο διοικητικό συμβούλιο της Μινέρβα αποτελείται από τους: Δ. Τακά, πρόεδρο, Α. Γιαννακάκο, εντεταλμένο σύμβουλο, Ι. Καλαντζή, Ν. Κούλη, Α. Κατσουρίδη, Π. Σολωμό, μέλη. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση στο Διοικητικό Συμβούλιο θα συμμετέχουν ως παρατηρητές οι κ.κ. Χ. Μπόνου, Κ. Αντωνόπουλος και Ο. Τσάκα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για την πώληση της Μινέρβα χρειάστηκαν περίπου τρεις μήνες, με γνώμονα ότι δεν ήταν «κοκκινισμένη» εταιρεία, αντίθετα εμφανίζει υψηλή πιστοληπτική ικανότητα και μηδενικό δανεισμό. 

Με ενδιαφέρον αναμένεται τώρα το πώς θα εξελιχθεί η νέα περίοδος για τη βιομηχανία, η ιστορία της οποίας ξεκινάει το 1887. 

Το ανθρώπινο δυναμικό

Μολονότι οι προθέσεις των νέων ιδιοκτητών δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, ενδεικτική είναι η τοποθέτηση του διευθυντή επενδύσεων της DECA Investments AIFM Γιάννη Καλαντζή, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «θα δουλέψουμε μαζί με το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό της Μινέρβα για να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τις αναπτυξιακές προοπτικές της εταιρείας».

Σημειώνεται ότι στα δυνατά χαρτιά της Μινέρβα ανήκουν ένα ιστορικό εγχώριο brand και ένα χαρτοφυλάκιο προϊόντων που περιλαμβάνει σήματα τα οποία έχουν εδραιωθεί στη συνείδηση των καταναλωτών (Χωριό, ΤΟΠ, Φαστ, Benecol), ενώ η γκάμα εκτείνεται σε τυροκομικά, με αιχμή τη φέτα, ελαιόλαδο, βούτυρο και μαργαρίνη, ξίδι και βαλσάμικο, βιολογικά προϊόντα, λειτουργικά τρόφιμα. Να σημειωθεί ότι το 35% του core busisness της εταιρείας αφορά την κατηγορία του ελαιόλαδου και περί το 20% τις μαργαρίνες.  

Με βάση τα στοιχεία του τελευταίου δημοσιευμένου ισολογισμού, η δυναμική της εταιρείας στη χρήση που ολοκληρώθηκε τον Μάιο 2018 μεταφράζεται σε έσοδα 55,6 εκατ. ευρώ. 

Με βάση τα στοιχεία του τελευταίου δημοσιευμένου ισολογισμού, η δυναμική της εταιρείας στη χρήση που ολοκληρώθηκε 
τον Μάιο 2018 μεταφράζεται σε έσοδα 55,6 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα