Βραζιλία: 4,9% η αύξηση των λιανικών πωλήσεων τον Νοέμβριο

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2006 10:55

ΑΥΞΗΣΗ, με ταχύτερο ρυθμό τον Νοέμβριο σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις της Βραζιλίας, μετά τη μεγάλη ζήτηση σε έπιπλα και ηλεκτρικές οικιακές συσκευές.

Οι λιανικές πωλήσεις, όπως υπολογίζονται σε όγκο, αυξήθηκαν 4,9% τον Νοέμβριο, μετά την αύξησή τους κατά 3,7% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την κυβέρνηση. Η αύξηση ήταν μεγαλύτερη των προβλέψεων των 16 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg και εκτιμούσαν ότι θα είναι σε ποσοστό 4,35%.

Εποχιακώς προσαρμοσμένες οι πωλήσεις αυξήθηκαν 0,3% τον Νοέμβριο έναντι του Οκτωβρίου.

Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η Κεντρική Τράπεζα της χώρας θα μειώσει αύριο τα βασικά επιτόκια δανεισμού στο 17,25% και στα χαμηλότερα επίπεδα 13 μηνών.

Από τον Σεπτέμβριο τα επιτόκια μειώθηκαν 1,75% στο 18%, σε μια προσπάθεια τόνωσης της ανάπτυξης της μεγαλύτερης οικονομίας της Λατινικής Αμερικής.

Το ρεάλ υποχώρησε 1,1%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μέσα σε τρεις εβδομάδες, καθώς αναμένεται ότι τα επιτόκια θα μειωθούν ταχύτερο απ΄ο,τι αναμενόταν. Το νόμισμα της Βραζιλίας διαπραγματεύθηκε στα 2,2958 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ στις 10:03 π.μ. ώρα Ν. Υόρκης, χαμηλότερα από τα 2,2715 που ήταν αργά χθες.

Η οικονομία της χώρας αναπτύχθηκε 1% το τρίτο τρίμηνο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο και με τον χαμηλότερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα περίπου δύο ετών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα