Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2006 07:01

ΑΝΕΚΑΜΨΑΝ οι ασιατικές μετοχές από τις μεγαλύτερες απώλειες που σημείωσαν μέσα σε εννέα μήνες. Ανοδικά κινούνται οι μετοχές της Samsung Electronics Co. και της BHP Billiton, καθώς μερικοί επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα οδηγήσει τα κέρδη υψηλότερα.

Οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της Softbank Corp. έκαναν ράλι, ανακάμπτοντας από τις απώλειες τριών ημερών, που μείωσαν κατά περίπου 400 δισ. δολ. την αξία των μετοχών στο Χρηματιστήριο της Ιαπωνίας, το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο. Η αύξηση των εντολών χθες, καταπόνησε το σύστημα των κομπιούτερ, αναγκάζοντας τους αρμόδιους να κλείσουν το Χρηματιστήριο νωρίτερα και να μειώσουν επ' αόριστον τις ώρες διαπραγμάτευσης.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index αναρριχήθηκε 1,7%, φθάνοντας στις 124,51 μονάδες στη 1 μ.μ. στο Τόκυο. Χθες ο δείκτης υποχώρησε 2,3%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 18 Απριλίου, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Intel Corp. και της Yahoo! Inc., που σηματοδότησαν την πτώση των μετοχών του κλάδου υψηλής τεχνολογίας.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 2,3%, φθάνοντας στις 15.651,42 μονάδες, τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 11 Οκτωβρίου. Ο δείκτης Topix αναρριχήθηκε 2,9%. Ανοδικά κινήθηκαν οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στην Ταϊβάν και τις Φιλιππίνες.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor's 500 υποχώρησε 0,4% σημειώνοντας απώλειες για πρώτη φορά μέσα σε δύο ημέρες το 2006. Ο Nasdaq Composite Index, ο οποίος απαρτίζεται κατά 44% από τις μετοχές των εταιρειών του κλάδου υψηλής τεχνολογίας, σημείωσε απώλειες 1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα