Apple: Διπλάσια κέρδη το α' τρίμηνο, προβλέπει χαμηλότερα το β'

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2006 07:23

ΣΧΕΔΟΝ διπλάσια κέρδη, από τις πωλήσεις της συσκευής αναπαραγωγής μουσικής iPod ανακοίνωσε ότι εμφάνισε το πρώτη τρίμηνο η Apple Computer Inc. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της έως και 7% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας, ότι αυτό το τρίμηνο τα αποτελέσματα ενδέχεται να μην διαμορφωθούν εντός των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 565 εκατ. δολ. ή 65 σεντς ανά μετοχή από 295 εκατ. δολ. ή 35 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 65%, φθάνοντας στα 5,75 δισ. δολάρια.

Η αύξηση της δημοτικότητας των iPod, διπλασίασαν τις μετοχές της Apple πέρυσι και σήμερα η χρηματιστηριακή της αξία είναι ίση με της Dell Inc. της υπ΄αριθμόν ένα εταιρείας κατασκευής προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών, από πλευράς πωλήσεων.

Τα κέρδη αυτό το τρίμηνο, εξαιρουμένων κάποιων εξόδων, θα είναι 42 σεντς ανά μετοχή σε πωλήσεις 4,3 δισ. δολ. σύφμωνα με την εταιρεία, η οποία εκτιμούσε ότι θα εμφανίσει κέρδη 48 σεντς ανά μετοχή σε πωλήσεις ύψους 4,63 δισ. δολ., σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 11 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από την Thomson Financial H Thomson, αρνήθηκε να αποκαλύψει ποια κόστη εξαιρούνται από τις εκτιμήσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα