Jet Airways (India): 500 εκατ. δολ. για την εξαγορά της Sahara Airlines

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2006 07:56

ΣΤΗΝ εξαγορά της Sahara Airlines Ltd., θα προχωρήσει η Jet Airways (India) Ltd., η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ινδίας, καθώς η αύξηση του ανταγωνισμού, προτρέπει στην πρώτη εξαγορά του κλάδου μετά από 10 και πλέον χρόνια.

Ο πρόεδρος της Jet Airways, Naresh Goyal, συμφώνησε να καταβάλλει περίπου 500 εκατ. δολ. για το σύνολο της Sahara Airlines. Η εξαγορά θα ανακοινωθεί στο Χρηματιστήριο του Μουμπάϊ μετά τις 10 π.μ., ώρα Ινδίας, σύμφωνα με την Nandini Verma, εκπρόσωπο της Jet Airways.

H εξαγορά, που θα αποτελέσει αντικείμενο έγκρισης των αρμοδίων αρχών, θα δώσει στην Jet Airways, περισσότερο από το 50% της εσωτερικής αγοράς πτήσεων, καθώς επίσης και περισσότερους ξένους προορισμούς στα δρομολόγιά της. Η κίνηση, ενδέχεται να είναι η πρώτη σε αυτόν τον κλάδο της Ινδίας, όπου τουλάχιστον 12 νέες αεροπορικές εταιρείες περιμένουν έγκριση για να αρχίσουν τις πτήσεις.

Ο πρόεδρος της Jet Airways, Goyal συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Sahara, Subrata Roy, χθες και συμφώνησαν στην εξαγορά, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Times of India, επικαλούμενη πηγές που δεν κατονόμασε.

Οι μετοχές της Jet Airways σημείωσαν σήμερα άνοδο 2,2%, φθάνοντας στις 1.153 ρουπίες η μία στις 10:05 π.μ. στο Μουμπάϊ. Οι μετοχές της Sahara δεν είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο.

Η Jet Airways και η Air Sahara είναι οι μοναδικές μη κρατικές εταιρείες που έχουν την έγκριση να πραγματοποιούν πτήσεις στο εξωτερικό, εκτός από την Air India Ltd. και την Indian Airlines Ltd.

Και οι δύο θα συνεχίσουν να λειτουργούν ανεξάρτητα μέχρι η συγχώνευση πάρει όλες τις εγκρίσεις, σύμφωνα με την Verma.

Οι πωλήσεις αεροπορικών εισιτηρίων εσωτερικού, αυξήθηκαν 56% στα 40,1 εκατ. το δωδεκάμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2005, έναντι του 2000. Το μέγεθος των εσωτερικών και των εξωτερικών πτήσεων ενδέχεται να αυξηθεί στα 90 εκατ. εισιτήρια μέχρι το 2010, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Centre for Asia Pacific Aviation.

Οι αεροπορικές εταιρείες της Ινδίας έκαναν παραγγελίες 13,6 δισ. δολ. για 150 νέα αεροσκάφη πέρυσι στο Paris Air Show, περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Τα προηγούμενα δύο έτη, πέντε τοπικές αεροπορικές εταιρείες και μία διεθνής, άρχισαν να λειτουργούν στην Ινδία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα