Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της Samsung Electronics Co. και της Advantest Corp., μετά την έκθεση στις ΗΠΑ, η οποία έδειξε, ότι οι παραγγελίες υλικού chip κινήθηκαν ανοδικά. Η άνοδος, περιόρισε τις απώλειες που σημείωσαν οι μετοχές της περιφέρειας, κατά τη χειρότερη εβδομάδα των επιδόσεών τους, σε χρονικό διάστημα 3,5 μηνών.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, σημείωνε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στις 125,32 μονάδες στις 12:01 μ.μ. στο Τόκυο, με τους δείκτες των μετοχών που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερ και των εταιρειών του κλάδου της ενεργείας, να σημειώνουν τα υψηλότερα κέρδη.

Την εβδομάδα αυτή ο περιφερειακός δείκτης υποχώρησε 2,7%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από την χρονική περίοδο που έληξε στις 7 Οκτωβρίου, μετά τα απογοητευτικά κέρδη των εταιρειών, όπως της Intel Corp., καθώς και της έρευνας στην ιαπωνική εταιρεία Internet, Livedoor Co., καθώς επίσης και τις λιγότερες ώρες λειτουργίας του Χρηματιστηρίου του Τόκυο, μετά την «πλημμύρα» εντολών στις 18 Ιανουαρίου, που ανέστειλε τις διαπραγματεύσεις.

Πτωτικά κινήθηκαν οι ιαπωνικές μετοχές, μετά την άνοδο που σημείωναν νωρίτερα. Την πτωτική πορεία οδηγούσαν οι μετοχές της Softbank Corp. και της Yahoo Japan Corp.

Ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε απώλειες 26,53 μονάδων, ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στις 15.669,75 μονάδες στη 1:13 μ.μ. στο Τόκυο. Απώλειες 3,09 μονάδων, ποσοστό 0,2%, σημείωνε ο δείκτης Topix, φθάνοντας στις 1.617,20 μονάδες.

Κατά την πρωϊνή συνεδρίαση ο Nikkei σημείωσε άνοδο 1,1% και ο Topix κέρδιζε 1,5%.

Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στην Αυστραλία, τη Μαλαισία και την Ταϊλάνδη, ενώ πτωτικά κινήθηκαν στις λοιπές αγορές της περιφέρειας.

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι αμερικανικές μετοχές, καθώς τα αποτελέσματα της Advanced Micro Devices Inc., της μεγαλύτερης ανταγωνίστριας της Intel, στον τομέα παραγωγής chip για προσωπικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, υπερέβησαν τις προβλέψεις μερίδας οικονομικών αναλυτών. Ο Standard & Poor's 500 Index σημείωσε άνοδο 0,6%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα