Livedoor: Συνελήφθη ο ιδρυτής της και άλλα τρία στελέχη για απάτη

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2006 13:48

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ για παραβίαση των νόμων περί μετοχών, ο ιδρυτής της Livedoor Co., ο ηλικίας 33 ετών εκατομμυριούχος του Internet, Takafumi Horie, o οποίος εξαπέλυσε μάχη για την εξαγορά της μεγαλύτερης εταιρείας μεταδόσεων της Ιαπωνίας.

Η Livedoor τελεί υπό τον έλεγχο των αρμοδίων αρχών του Τόκυο και της Επιτροπής του Χρηματιστηρίου για την προώθηση εσφαλμένων πληροφοριών για εξαγορά, καθώς και για υπερτίμηση των κερδών της, όπως αναφέρουν τα επίσημα έγγραφα των κατηγόρων.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1996, δέχθηκε την περασμένη εβδομάδα την εισβολή των αρχών, με αποτέλεσμα οι μετοχές της να σημειώσουν τέτοια πτώση, που οδήγησαν το Χρηματιστήριο στην αναστολή των διαπραγματεύσεων. Ο Horie, τράβηξε τον περασμένο Φεβρουάριο την προσοχή της κοινής γνώμης, όταν προσπάθησε σε εξαγοράσει τη θυγατρική εταιρεία ραδιοφώνου της Fuji Television Network Inc. πριν δημιουργήσει μια συμμαχία.

Ο Ryoji Miyauchi, 38 ετών, υπέυθυνος των οικονομικών, ο Fumito Kumagai, 28 ετών, υπεύθυνος του εταιρικού σχεδιασμού, ο Fumito Okamoto, πρόεδρος της Livedoor Marketing Co. και ο Osanari Nakamura, επικεφαλής του τμήματος Οικονομικών της Livedoor, επίσης συνελήφθησαν σύμφωνα με τις αρχές.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν στο ημερήσιο όριο σήμερα μετά την κίνηση του Χρηματιστηρίου του Τόκυο να συμπεριλάβει την εταιρεία στη λίστα εκείνων των εταιρειών που κατηγορούνται ότι έδωσαν στους επενδυτές λανθασμένες πληροφορίες. Οι μετοχές της εταιρείας την εβδομάδα που πέρασε σημείωσαν απώλειες 52%, χάνοντας 382 δισ. γιέν (3,3 δισ. δολ.) από την χρηματιστηριακή της αξία.

Η εκπρόσωπος της Livedoor, Atsushi Nagatoshi, είπε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει το θέμα της σύλληψης, επειδή δεν έχει ακριβείς πληροφορίες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα