Infineon: Μείωση των κερδών από το τμήμα Logic το β' τρίμηνο

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2006 10:22

ΜΕΙΩΣΗ θα εμφανίσουν το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, τα κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας ημιαγωγών της Ευρώπης, Infineon Technologies AG, μετά την έξοδό της από τις δραστηριότητες στα chip, αποτέλεσμα των υψηλότερων δαπανών, σε συνδυασμό με τη χαμηλότερη εποχιακή ζήτηση.

Οι πωλήσεις στα δύο τμήματα logic, που παράγουν chips που χρησιμοποιούνται στα αυτοκίνητα και τα κινητά τηλέφωνα, αναμένεται να μείνουν «σταθερά» το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης.

Στις 20 Ιανουαρίου η Infineon ανακοίνωσε μεγαλύτερες – απ΄ό,τι αναμενόταν – ζημίες αποτέλεσμα της μείωσης των τιμών στο τμήμα των memory chip, το οποίο η εταιρεία σχεδιάζει να διαχωρίσει φέτος.

Οι καθαρές ζημίες το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο ήταν 183 εκατ. ευρώ (225 εκατ. δολ.), έναντι κερδών 142 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας στις 20/1. Οι πωλήσεις, κατά την εξεταζόμενη χρονική περίοδο μειώθηκαν 8%, φθάνοντας στο 1,67 δισ. ευρώ.

Η ανακοίνωση των κερδών την εβδομάδα που πέρασε, ώθησαν τις μετοχές της Infineon στη μεγαλύτερη πτώση από τον Αύγουστο το 2004. Οι μετοχές της είχαν ήδη πέρυσι τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των 19 μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον Philadelphia Semiconductor Index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα