ThyssenKrupp: Προς εξαγορά άλλων εταιρειών μετά την εγκατάλειψη της Dofasco

Οπως εκτιμούν οι οικονομικοί αναλυτές
Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2006 10:12

ΤΗΝ εξαγορά εταιρειών στη Βόρειο Αμερική, προκειμένου να επεκταθεί εκτός Ευρώπης, ενδέχεται να επιδιώξει τώρα η ThyssenKrupp AG, μετά την εγκατάλειψη της προσφοράς για την εξαγορά της καναδέζικης εταιρείας παραγωγής ατσαλιού, Dofasco Inc.

Χθες η ThyssenKrupp, που εδρεύει στο Ντίσελντορφ, είπε, ότι δεν υπερβεί την προσφορά της Arcelor SA, προς 71 δολ. Καναδά ανά μετοχή (61,77 δολ. ΗΠΑ) ανά μετοχή ή 5,5 δισ. δολ. Καναδά για την Dofasco, τη μεγαλύτερη παραγωγό ατσαλιού του Καναδά. «Καταβάλλοντας πλέον των 68 δολ. Καναδά για κάθε μία μετοχή της Dofasco, θα υπερβαίναμε το όριο από τη δημιουργία οικονομικής αξίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ThyssenKrupp.

H εταιρεία θα εισπράξει αμοιβή ύψους 215 εκατ. δολ. Καναδά, με την ακύρωση της συμφωνίας, στις 26 Ιανουαρίου, που λήγει η προθεσμία της προσφοράς. Τώρα, η γερμανική εταιρεία ενδέχεται να στραφεί σε άλλες δυνητικές εξαγορές, όπως της AK Steel Holding Corp., της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ατσαλιού για την αυτοκινητοβιομηχανία, ή για την Steel Corp. των ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη παραγωγό της χώρας, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές.

Η εταιρεία είπε ότι θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στο εργοστάσιο στη Βραζιλία, προϋπολογισμού 2 δισ. δολ. ΗΠΑ, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2008, για την προμήθεια μύλων στην Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική. Η Cia. Vale do Rio Doce, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής σιδηρομεταλλεύματος στον κόσμο, θα είναι συνεταίρος της στο έργο Sepitiba στο Ρίο ντε Τζανέϊρο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα