Ν. Κορέα: Ταχύτερη από τις εκτιμήσεις η οικονομική ανάπτυξη

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2006 07:39

ΜΕ ταχύτερο ρυθμό από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών αναπτύχθηκε το τέταρτο τρίμηνο η οικονομία της Ν. Κορέας, καθώς οι εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης και της κατασκευάστριας τηλεοράσεων με επίπεδες οθόνες, Samsung SDI Co., επέκτειναν τα εργοστάσιά τους.

Το ΑΕΠ, εποχιακώς προσαρμοσμένο, αυξήθηκε 1,7% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο, όταν είχε σημειώσει άνοδο 1,9%, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας στη Σεούλ. Αυτός ήταν ο δεύτερος ταχύτερος ρυθμός με τον οποίο αναπτύχθηκε μέσα σε δύο χρόνια η οικονομία της χώρας και υπερέβη τις προβλέψεις για ανάπτυξη 1,6%, των οκτώ οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News.

Η Ν. Κορέα ανακοινώνει αύξηση των επενδύσεων των εταιρειών, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες παραγγελίες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Η Bank of Korea προβλέπει ότι η ανάπτυξη θα επιταχυνθεί στο 5% φέτος, μετά την συρρίκνωσή της στο 4% το 2005, καθώς εταιρείες και καταναλωτές αυξάνουν τις δαπάνες τους.

Στο Χρηματιστήριο της Σεούλ ο δείκτης Kospi σημείωσε άνοδο 1,8% φθάνοντας στις 1.3450,41 μονάδες στις 12:40’ μ.μ. Πέρυσι ο δείκτης, αναρριχήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ και είχε τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των λοιπών δεικτών στην Ασία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα