Hynix: Τετραπλάσια κέρδη το δ' τρίμηνο, υψηλότερα των προβλέψεων

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2006 07:18

ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑ κέρδη, εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης η Hynix Semiconductor Inc., η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής memory chip στον κόσμο, αποτέλεσμα της ζήτησης των κατασκευαστών ψηφιακών συσκευών αναπαραγωγής μουσικής και φωτογραφικών μηχανών. Οι μετοχές της κινήθηκαν ανοδικά, καθώς τα αποτελέσματα υπερέβησαν τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών.

Τα καθαρά της κέρδη αναρριχήθηκαν στα 751 δισ. ουόν (770 εκατ. δολ.) από 186 δισ. ουόν, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις της Hynix αναρριχήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 31%, φθάνοντας στο 1,7 τρισ. ουόν.

Τα κέρδη της διαμορφώθηκαν 65% του μέσου όρου των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από την Thomson Financial.

Οι μετοχές της Hynix σημείωναν άνοδο 3,7%, φθάνοντας στα 34.750 ουόν η μία στις 12:21 μ.μ. στη Σεούλ, μετά την άνοδό τους σε ποσοστό έως και 7%. Οι μετοχές της Samsung Electronics, της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας κατασκευής chip στον κόσμο, μετά την Intel Corp. σημείωναν άνοδο 2,4%, φθάνοντας στα 715.000 ουόν η μία. Οι μετοχές της Elpida Memory Inc., της μεγαλύτερης εταιρείας του κλάδου στην Ιαπωνία, εκτινάχθηκαν σε ποσοστό 12%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα