Livedoor: Κανονικά η διαπραγμάτευση των μετοχών πρώτη φορά μετά τη δίωξη

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2006 07:49

ΚΑΝΟΝΙΚΑ διαπραγματεύθηκαν οι μετοχές της ιαπωνικής εταιρείας Internet, Livedoor Co. για πρώτη φορά μετά την εισβολή των αρμοδίων αρχών στα κεντρικά της γραφεία την περασμένη εβδομάδα μετά τις ανεκτέλεστες εντολές που ανάγκασαν το Χρηματιστήριο του Τόκυο να μειώσει τις ώρες λειτουργίας του.

Περισσότερες από 287 εκατ. μετοχές άλλαξαν χέρια, ίσες με το 1/ 4 της εταιρείας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Διαπραγματεύθηκαν στα 155 γιέν η μία στις 2:15 μ.μ., ώρα Τόκυο, από 696 γιέν η μία, πριν την αιφνίδια έρευνα των αρμοδίων αρχών στα γραφεία της στις 16 Ιανουαρίου, για απάτη.

Η Livedoor, της οποίας οι μετοχές ενδέχεται να διαγραφούν από το Χρηματιστήριο του Τόκυο, έδιωξε χθες τον ιδρυτή και πρόεδρό της, Takafumi Horie μετά τη σύλληψη του ιδίου και άλλων τριών υψηλόβαθμων στελεχών της, με την κατηγορία της παραβίασης των νόμων του Χρηματιστηρίου. Η εταιρεία, που εδρεύει στο Τόκυο, είχε περίπου 100 δισ. γιέν (869 εκατ. δολ. σε μετρητά έως τον Σεπτέμβριο και κέρδισε την προηγούμενη οικονομική χρήση 15,5 δισ. γιέν.

Στα 155 γιέν η μετοχή, η χρηματιστηριακή αξία της Livedoor διαμορφώνεται στα περίπου 163 δισ. γιέν, από 730,4 δισ. γιέν που ήταν στις 16 Ιανουαρίου.

Η εταιρεία απασχολεί περίπου 2.500 ανθρώπους και έχει 44 εταιρείες στον όμιλο. Εισπράττει περισσότερο από το 50% των εσόδων της από οικονομικές δραστηριότητες, όπως τις χρηματιστηριακές μέσω του Internet και του ηλεκτρονικού εμπορίου. Αλλα της σκέλη προσφέρουν Internet portal, λογισμικό και online διαφημίσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα