Ανοδο 1,53% σημείωσε ο Nikkei

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2006 09:40
UPD:09:43

ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ που βρίσκονταν πριν από την αναστάτωση που προκλήθηκε με την υπόθεση της Livedoor επέστρεψαν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στο Τόκιο με πρωταγωνιστές τους τίτλους των χρηματιστηριακών εταιρειών.

«Ο θόρυβος που προκλήθηκε με τη Livedoor καταλαγιάζει και το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται πλέον στα εταιρικά αποτελέσματα», δήλωσε σε ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο αναλυτής της JP Morgan.

Προς επίρρωσιν των παραπάνω, έρευνα που διεξήγαγε το Reuters στο διάστημα 19 – 20 Ιανουαρίου καταδεικνύει ότι η υπόθεση της Livedoor δεν επηρέασε σημαντικά το επενδυτικό κλίμα.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε στις 15.891,02 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 16 Ιανουαρίου, σημειώνοντας άνοδο 1,53%. Ο παραπάνω δείκτης έκλεισε με θετικό πρόσημο για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Κέρδη 1,53% σημείωσε και ο δείκτης Topix, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 1.643,29 μονάδες.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε ο κλάδος των χρηματιστηριακών εταιρειών ύστερα από ορισμένα ενθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα κορυφαίων επιχειρήσεων του κλάδου.

Αξιόλογα κέρδη κατέγραψε η μετοχή της Mitsubishi UFJ Securities. Η τέταρτη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρεία στην Ιαπωνία ανακοίνωσε χθες πενταπλασιασμό των λειτουργικών της κερδών στο εννεάμηνο που ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο.

Τέλος, άνοδο 2,6% σημείωσε η μετοχή της Sony, η οποία μετά τη λήξη της συνεδρίασης ανακοίνωσε κέρδη – ρεκόρ στο τρίτο οικονομικό της τρίμηνο.

Επιπλέον, σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα Nihon Keizai, η Sony πρόκειται να ξεκινήσει επαφές με τη νοτιοκορεατική Samsung Electronics για την από κοινού κατασκευή και δεύτερου εργοστασίου παραγωγής οθονών LCD.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα