Hyundai Motor: 63% υψηλότερα κέρδη το δ' τρίμηνο

Μετά την αυξημένη ζήτηση των αυτοκινήτων της σε ΗΠΑ και Κίνα
Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2006 09:34

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 63%, σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ν. Κορέας, Hyundai Motor Co., αποτέλεσμα της έντονης ζήτησης για τα μοντέλα της Sonata και Santa Fe στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Τα καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν στα 657 δισ. ουόν (679 εκατ. δολ.) έναντι 402 δισ. ουόν, πριν από ένα χρόνο. Τα κέρδη της Hyundai διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προβλέψεων των 15 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από την Thomson Financial και οι οποίοι εκτιμούσαν κατά μέσον όρο ότι αυτά θα ανέλθουν σε 596 δισ. ουόν. Αύξηση 7,6% σημείωσαν οι πωλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας, φθάνοντας στα 8,1 τρισ. ουόν.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Chung Mong Koo, κατασκευάζει εργοστάσια στη Β. Αμερική, την Ασία και την Ευρώπη, προκειμένου να καταστήσει τον όμιλο σε έναν από τους πέντε μεγαλύτερους της βιομηχανίας αυτοκινήτων έως το 2010, μαζί με την θυγατρική, Kia Motors Corp. Η Hyundai άρχισε να παράγει το ανανεωμένο μοντέλο της Sonata τον Μάϊο του 2005, στο πρώτο εργοστάσιό της στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα. Η αυτοκινητοβιομηχανία κατασκευάζει δεύτερο εργοστάσιο στην Κίνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα