Ανάκληση αυτοκινήτων Tοyota RAV4

Αντικατάσταση ελατηρίων ανάρτησης
Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2006 12:12

Πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Toyota RAV4 εκτελούν η Toyota Ελλάς ΑΒΕΕ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή Θανάσης Σκορδάς.

Συγκεκριμένα, σε ορισμένα RAV4 πρώτης γενιάς, ημερομηνία παραγωγής 19 Μαΐου 1995 έως 31 Ιουλίου 1995, λόγω ανεπαρκούς προεργασίας, η βαφή στα μπροστινά ελατήρια της ανάρτησης μπορεί να μην έχει εφαρμοστεί αποτελεσματικά, με συνέπεια την πιθανότητα οξείδωσης του ελατηρίου, όταν το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται σε έντονα οξειδωτικό περιβάλλον, όπως δρόμοι με αλάτι. Σε πολύ ακραίες περιπτώσεις, όταν το αυτοκίνητο λειτουργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα υπό αυτές τις συνθήκες, η οξείδωση που αναπτύσσεται μπορεί να οδηγήσει τελικά και σε θραύση του ελατηρίου. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία σχετική περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Η Toyota Ελλάς Α.Β.Ε.Ε. έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ενημέρωσης των 193 κατόχων αυτοκινήτων RAV4 με την αποστολή σχετικής επιστολής, ώστε να γίνει αντικατάσταση των εν λόγω ελατηρίων στα οχήματα που εμπλέκονται, χωρίς απολύτως καμία οικονομική επιβάρυνση του ιδιοκτήτη.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την εταιρεία TOYOTA ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε. στο τηλέφωνο 210 - 2808000.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα