Ημερίδα για την γυναικεία επιχειρηματικότητα στη Φλώρινα

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2006 12:23

Τα πρώτα αποτελέσματα της εφαρμογής προγράμματος για την ενθάρρυνση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στο νομό της Φλώρινας παρουσιάστηκαν σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην ακριτική πόλη με σύνθημα: «Γυναίκες: Κινηθείτε δυναμικά - Ανταποκριθείτε στις σημερινές απαιτήσεις της αγοράς εργασίας - Δημιουργήστε το δικό σας μέλλον στο σύγχρονο κόσμο των επιχειρήσεων».

Το πρόγραμμα έχει τίτλο «Ολοκληρωμένη Προοπτική», χρηματοδοτείται από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους και στο πλαίσιο αυτού υπέβαλαν αιτήσεις 87 άνεργες γυναίκες. Από αυτές οι 26 για να στήσουν δική τους επιχείρηση και οι 61 για να βρουν απασχόληση. Η επιτροπή, που μελέτησε τις αιτήσεις, επέλεξε 34. Ηδη έξι γυναίκες άνοιξαν δική τους επιχείρηση και άλλες 12 τοποθετήθηκαν σε θέσεις εργασίας.

Στη διάρκεια της ημερίδας ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξει και δεύτερος κύκλος του σχεδίου δράσης με τίτλο «Οι γυναίκες της Δυτικής Μακεδονίας μπροστά σε μία ολοκληρωμένη προοπτική» στο οποίο θα ενταχθούν άλλες 24 άνεργες γυναίκες, με στόχο να προωθηθούν στην αγορά εργασίας.

Την ημερίδα διοργάνωσαν η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Δυτικής Μακεδονίας, ο δήμος Φλώρινας, η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Φλώρινας, η αναπτυξιακή Φλώρινας και το Κέντρο Στήριξης της Γυναικείας Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας - ΕΡΓΑΝΗ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα