Τι γράφουν τα κινεζικά μέσα για την υποτίμηση του γιουάν και τις ΗΠΑ

Τρίτη, 06 Αυγούστου 2019 10:40
UPD:10:50
REUTERS/Thomas White

Eπιστρέφουν στις ΗΠΑ την κατηγορία της «χειραγώγησης» των αγορών τα κινεζικά κρατικά μέσα και κατηγορούν την Ουάσιγκτον ότι «καταστρέφει σκοπίμως τη διεθνή τάξη πραγμάτων». 

«Μία χώρα χωρίς ακεραιότητα θα μείνει μόνη» γράφει στο editorial της η People's Daily. «Οι ανεύθυνες πράξεις ορισμένων Αμερικανών αποκαλύπτουν ότι δεν σέβονται το δίκαιο και υπονομεύουν την εντιμότητα» συμπληρώνει, σύμφωνα με μετάφραση του άρθρου από το CNBC.

Aπό την πλευρά της η εφημερίδα Global Times, που επίσης ελέγχεται από το κράτος, προειδοποιεί την αμερικανική κυβέρνηση «να σταματήσει να φαντασιώνεται την παράδοση της Κίνας μέσω της άσκησης μέγιστης πίεσης». 

EURONEWS

Σημειώνει δε ότι «για να καθιερωθεί μία εμπορική σχέση με αποτελέσματα win-win και οι δύο πλευρές θα πρέπει να είναι ειλικρινείς». 

Άλλα κινεζικά μέσα μετέδιδαν ότι η υποτίμηση του γιουάν είναι «φυσιολογική αντίδραση» των αγορών στην ολοένα και πιο επιθετική ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ και τις αυξανόμενες εμπορικές πιέσεις. 

Σήμερα η κεντρική τράπεζα της Κίνας, σε μία προσπάθεια να αποκρούσει τις κατηγορίες για σκόπιμη υποτίμηση του νομίσματος, παρενέβη. Το κρίσιμο όριο στην ισοτιμία γιουάν- δολαρίου είναι το 7. Αυτό έσπασε χθες, πυροδοτώντας ισχυρούς τριγμούς στις διεθνείς αγορές. H κεντρική τράπεζα όρισε σήμερα ως αναφορά τα 6,9683 γιουάν ανά δολάριο. 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα