Citi: Αυξάνει τις τιμές -στόχους για τραπεζικές μετοχές

Σημαντική παράμετρος η μείωση απόδοσης ομολόγων
Τρίτη, 06 Αυγούστου 2019 10:22
UPD:10:22

Από την έντυπη έκδοση 

Η μείωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας εκλαμβάνεται ως ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος για τη Citi ώστε να προχωρήσει σε νέες τιμές-στόχους για τις τραπεζικές μετοχές.

Η τράπεζα λαμβάνει επίσης υπ' όψιν και τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, ενώ στους βασικούς λόγους για την αναβάθμιση των τιμών θεωρεί και τις κινήσεις για συστημικές λύσεις στα κόκκινα δάνεια (ΤΧΣ, ΤτΕ), την επιτάχυνση της ανάπτυξης και τη βελτίωση της κτηματαγοράς. 

Από την άλλη, στα αρνητικά περιλαμβάνει τη συρρίκνωση των περιθωρίων, τη μείωση της επενδυτικής διάθεσης για την αγορά κόκκινων δανείων δεδομένης της υψηλής εξάρτησης από μη οργανικές λύσεις και τη θεσμική πίεση να επιταχυνθεί η μείωση των NPEs.

Σε κάθε περίπτωση αναφέρει ότι τα NPEs μειώθηκαν κατά 1,8 δισ. ευρώ σε τριμηνιαία βάση το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς με διαγραφές (900 εκατ. ευρώ), πωλήσεις (800 εκατ. ευρώ) και περιορισμένες ανακτήσεις από τη διαχείριση.

Για την Alpha Bank, η Citi αυξάνει την τιμή-στόχο σε 1,90 ευρώ ανά μετοχή από 1,76 ευρώ προηγουμένως (Neutral/High Risk), λόγω του χαμηλότερου κόστους των μετοχών. Η τιμή-στόχος για την Eurobank αυξάνεται σε 1 ευρώ από 0,85 ευρώ (Neutral/High Risk). Για την Εθνική Τράπεζα, η νέα τιμή-στόχος που δίνει η Citi είναι τα 2,80 ευρώ ανά μετοχή, από 2,22 ευρώ προηγουμένως (Neutral/High Risk). Όπως επισημαίνει, η Εθνική έχει την καλύτερη κάλυψη NPEs, ενώ βελτιώνονται οι βασικές λειτουργικές τάσεις. 

Η νέα τιμή-στόχος για την Τράπεζα Πειραιώς είναι τα 3,20 ευρώ ανά μετοχή από 1,84 ευρώ προηγουμένως (Neutral/High Risk), δεδομένης της μεγάλης εξάρτησης της τράπεζας από τις απαιτήσεις αναβαλλόμενου φόρου, της ισχνής κερδοφορίας και των ρίσκων εκτέλεσης που σχετίζονται με τη μείωση των NPEs.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα