Οι επενδυτές περιμένουν αρνητικά επιτόκια και από την Τράπεζα της Αγγλίας

Τρίτη, 06 Αυγούστου 2019 10:08
UPD:10:14
REUTERS/PETER NICHOLLS

Οι επενδυτές έχουν αρχίσει να πιστεύουν ότι η Τράπεζα της Αγγλίας δεν θα αντισταθεί στο δέλεαρ της χαλαρής νομισματικής πολιτικής και θα ακολουθήσει τα βήματα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας οδηγώντας τα επιτόκιά της σταδιακά υπό το μηδέν.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι traders αγόρασαν περισσότερα από 21.000 συμβόλαια οψιόν τον τελευταίο μήνα, τα οποία και θα τους αποφέρουν κέρδος, εάν η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) οδηγήσει τα επιτόκια σε αρνητικό έδαφος έως τον Μάρτιο του 2021. 

Προς το παρόν η BoE, παρά τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις της για τις ζοφερές επιπτώσεις που θα έχει ένα Brexit χωρίς συμφωνία, δεν έχει στείλει σήμα χαλάρωσης της πολιτικής της στην αγορά.

Όπως φαίνεται, οι επενδυτές εκτιμούν ότι η βρετανική οικονομία θα «λυγίσει» υπό το βάρος της αβεβαιότητας του Brexit, αλλά και της αισθητής επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας. 

Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ διατηρεί εδώ και χρόνια το βασικό επιτόκιο δανεισμού στο μηδέν και το καταθετικό της επιτόκιο στο -0,4%. Υπολογίζεται ότι θα μειώσει περαιτέρω το τελευταίο τον Σεπτέμβριο, στο -0,5%. 

Πηγή: Bloomberg 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα