Η «κάτοψη» των ξένων επενδύσεων στην ελληνική κτηματαγορά

Τι δείχνουν τα αναλυτικά στοιχεία της E-Real Estates για τη διάρθρωση του ενδιαφέροντος στην αγορά ακινήτων 
Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 10:50
UPD:12:31
Eurokinissi/

Έντονο είναι το ξένο επενδυτικό ενδιαφέρον για ακίνητα στις Κυκλάδες.

Από την έντυπη έκδοση

Της Τέτης Ηγουμενίδη
[email protected]

Στους αλλοδαπούς επενδυτές οφείλεται κυρίως η όποια ανάκαμψη παρατηρείται στην αγορά των ακινήτων. Ειδικά στις αγοραπωλησίες κατοικιών οι ξένοι, Κινέζοι, Ρώσοι, Ισραηλινοί, Τούρκοι κ.λπ., αλλά και Ευρωπαίοι, πρωταγωνιστούν, καθώς οι συνθήκες για τους Έλληνες, έπειτα από 10 ολόκληρα χρόνια οικονομικής κρίσης, δεν επιτρέπουν την εκ νέου μαζική στροφή στην απόκτηση ακίνητης περιουσίας. 

Τα παραπάνω επισημαίνει στη «Ν» ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, Θέμης Μπάκας, ο οποίος στη συνέχεια παραθέτει στοιχεία του Δικτύου του για το πώς διαρθρώνεται η ζήτηση ανά περιοχή και είδος ακινήτων από τους ξένους.

Προς επίρρωση αυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει η Τράπεζα της Ελλάδος, από τα πιστωτικά ιδρύματα, κατά τη διάρκεια του 2018 η καθαρή εισροή κεφαλαίων για αγορές ακινήτων από ξένους επενδυτές αυξήθηκε κατά 172,1% σε σχέση με το 2017 (2017: 86,5%, 2016: 45,3%), ενώ στους τρεις πρώτους μήνες του 2019 καταγράφηκε επίσης σημαντική αύξηση κατά 130% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα