Ryanair: Μείωση των κερδών το τρίμηνο

Αποτέλεσμα των ακριβών καυσίμων αεροσκαφών
Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2006 11:25

ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ μείωση των κερδών της το τρίτο τρίμηνο της χρήσης, αποτέλεσμα του υψηλού κόστους των καυσίμων, εμφάνισε η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού μεταφορικού κόστους της Ευρώπης, Ryanair Holdings Plc, επισημαίνοντας παράλληλα ότι προβλέπει μείωση της τιμής των εισιτηρίων, καθώς εντείνεται ο ανταγωνισμός.

Τα καθαρά κέρδη της αεροπορικής εταιρείας που εδρεύει στο Δουβλίνο, μειώθηκαν 21%, στα 36,8 εκατ. ευρώ (44,2 εκατ. δολ.) ή 4,8 σεντς ανά μετοχή το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, από 46,7 εκατ. ευρώ ή 6,1 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Τα κέρδη της διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι αυτά θα ανέλθουν σε 39,5 εκατ. ευρώ.

Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Michael O'Leary είχε πει στις 7 Νοεμβρίου ότι η Ryanair προβλέπεται να μεταφέρει 35 εκατ. επιβάτες κατά την τρέχουσα χρήση, 27% περισσότερους σε σύγκριση με την προηγούμενη χρήση. Το κόστος των καυσίμων το τρίτο τρίμηνο αναρριχήθηκε 59% στα 114,9 εκατ. ευρώ. Η αεροπορική εταιρεία έχει συμβόλαια που την προστατεύουν από το υψηλό κόστος των καυσίμων, μόνο για το τέταρτο τρίμηνο.

Οι μετοχές της Ryanair υποχωρούσαν 4 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 7,68 ευρώ η μία και διαπραγματεύθηκαν σε αυτάτ α επίπεδα στις 8:14 π.μ. στο Δουβλίνο. Το τελευταίο δωδεκάμηνο σημείωσαν άνοδο 15%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα