Serono: Χαμηλότερα των προβλέψεων κέρδη

Πτωτικά κινήθηκαν και οι πωλήσεις της
Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2006 11:19

ΕΚΤΟΣ των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, καθώς οι πωλήσεις της μειώθηκαν για πρώτη φορά μέσα σε τρία χρόνια, διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας Serono SA, η οποία αγωνίζεται να βρει αγοραστή.

Τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αντιγράφων φαρμάκων της Ευρώπης, αυξήθηκαν 72%, φθάνοντας στα 144,1 εκατ. δολ. ή 9,80 δολ. ανά μετοχή από τα αναθεωρημένα των 83,7 εκατ. δολ. ή 5,68 δολ. ανά μετοχή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Γενεύη. Οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι τα κέρδη της Serono θα ανήρχοντο σε 155 εκατ. δολ., αποτέλεσμα της μείωσης των δαπανών της εταιρείας. Οι πωλήσεις της υποχώρησαν κατά 1,4%.

Η ζήτηση για τα καλύτερα σε πωλήσεις σκευάσματα της Serono, ήταν χαμηλότερη των προβλέψεων. Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Ernesto Bertarelli, ο οποίος τον Νοέμβριο προσέλαβε την Goldman Sachs Group Inc. για να διερευνήσει μια πώληση, έχει αποτύχει μέχρι στιγμής να βρει αγοραστή, καθώς η ανάπτυξη υστερεί. Σήμερα η Serono είπε ότι δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα επιτύχει μια συμφωνία πώλησης.

Τα έσοδα μειώθηκαν στα 669,9 εκατ. δολ. το τρίμηνο, ενώ οι πωλήσεις προϊόντων παρέμειναν αμετάβλητες στα 604,5 εκατ. δολ. Τα λειτουργικά κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν στα 163,1 εκατ. δολάρια και διαμορφώθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αυξήσει το μέρισμά της στα 10 ελβετικά φράγκα για κάθε ανώνυμη μετοχή από 9 ελβετικά φράγκα που είχε διανείμει πέρυσι. Η εταιρεία εκτιμά ότι οι πωλήσεις της θα αυξηθούν τουλάχιστον 5% και τα κέρδη ανά μετοχή να κυμανθούν από 42 έως 43,4 δολ. φέτος, σύμφωνα με τον οικονομικό της διευθυντή, Stuart Grant.

Η Serono θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 15:00 ώρα Κεντρικής Ευρώπης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα