Πετζετάκις: Ο Γ. Σπανουδάκης νέος διευθύνων σύμβουλος

Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2006 10:38

Το διορισμό του κ. Γιάννη Σπανουδάκη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας αποφάσισε χθες το διοικητικό συμβούλιο της Πετζετάκις Α.Ε. . Συνακόλουθα μεταβάλλεται η ιδιότητά του σε εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πετζετάκις, ο κ. Σπανουδάκης διετέλεσε μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας από την 24η Οκτωβρίου 2005. Διετέλεσε επίσης Διευθύνων Σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 και μέλος του 17μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της, από τον Μάρτιο του 2001 μέχρι και τον Μάιο του 2005, καθώς και ανώτατο στέλεχος της μεγαλύτερης εταιρείας χημικών και πλαστικών υλών στον κόσμο, "The Dow Chemical Company".

Από το 1985 και επί μια δωδεκαετία κατείχε ανώτερες στελεχιακές θέσεις σε τομείς marketing, πωλήσεων και επιχειρησιακής λειτουργίας θυγατρικών εταιρειών της στην Ευρώπη. Από το 1996 και έως το 2001, διετέλεσε Γενικός Διευθυντής (Global Business Director) του τμήματος πολυπροπυλενίου της εταιρείας "The Dow Chemical Company", όπου είχε την ευθύνη του προσδιορισμού και εφαρμογής της στρατηγικής, των επενδυτικών επιλογών, των εξαγορών, της έρευνας και ανάπτυξης προϊόντων, της εμπορικής προώθησης, του marketing, της παραγωγικής διαδικασίας, καθώς και της χρηματοοικονομικής διαχείρισης του τομέα πολυπροπυλενίου.

Στην αρχή της καριέρας του, ο κ. Σπανουδάκης διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του τότε Υπουργείου Έρευνας και Τεχνολογίας και ασχολήθηκε με τον τομέα των αναπτυξιακών προγραμμάτων για την πλαστική μεταποιητική βιομηχανία. Ο κ. Σπανουδάκης έχει σπουδάσει Χημικός στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (University of London, UK, Ph.D in Material Science).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα