Akzo: Πουλά μετοχές του τμήματος φαρμάκων

Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2006 10:54

ΜΕΤΟΧΕΣ, στο φαρμακευτικό της τμήμα που υστερεί, για να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της, στο ταχύτερα αναπτυσσόμενο, των χημικών, πουλά η μεγαλύτερη εταιρεία χημικών της Ολλανδίας, Akzo Nobel NV. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της στα υψηλότερα επίπεδα από το 2002.

Η Organon Biosciences της Akzo, η οποία επίσης περιλαμβάνει είδη υγιεινής για ζώα, πραγματοποίησε πέρυσι πωλήσεις 3,5 δισ. ευρώ (4,2 δισ. δολ.) περίπου το 1/3 των πωλήσεων των άλλων τμημάτων της εταιρείας, σύμφωνα με τον Toon Wilderbeek, που παρακολουθεί την εταιρεία. Η Organon θα μπει στο Χρηματιστήριο το δεύτερο εξάμηνο του 2006 με την Akzo να πουλά το συνολικό της μερίδιο μέσα σε τρία χρόνια.

Πέρυσι, οι πωλήσεις του τμήματος φαρμακευτικών της εταιρείας αυξήθηκαν 3%, λιγότερο από το ήμισυ του μέσου όρου αύξησης των πωλήσεων της εταιρείας, καθώς αντικαταθλιπτικό της σκεύασμα, αντιμετώπισε πολύ μεγάλο ανταγωνισμό. Η Akzo, συνεργάζεται μαζί με την Pfizer Inc. στην παραγωγή φαρμάκου κατά της ψύχωσης και τα αποτελέσματα των τελικών κλινικών ερευνών θα είναι διαθέσιμα τον Νοέμβριο. Η απόφαση της Akzo, αφήνει μόνη την Bayer AG και την Solvay SA, στον τομέα των μεγάλων χημικών και φαρμακευτικών δραστηριοτήτων.

Η Morgan Stanley και η ABN AMRO είναι οι οικονομικοί σύμβουλοι για τη δημόσια εγγραφή του σκέλους της Akzo.

Η εταιρεία, ανακοίνωσε σήμερα ότι το τέταρτο τρίμηνο τα καθαρά της κέρδη διπλασιάστηκαν στα 317 εκατ. ευρώ από 153 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο. Τα αποτελέσματά της, υπερέβησαν τις προβλέψεις των οκτώ οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Βloomberg News και εκτιμούσαν ότι αυτά θα διαμορφωθούν στα 192,2 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα