Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2006 10:29
UPD:12:06

Fortius Finance: «H υποχώρηση της καθαρής αξίας συναλλαγών κάτω από τα €300 εκ. για 6η φορά φέτος, καταδεικνύει την επιφυλακτικότητα των εμπλεκόμενων στα χρηματιστηριακά δρώμενα στην τρέχουσα φάση, καθώς το ΧΑ δεν έχει ουσιαστικά διορθώσει από τις 27/10/05, όπου ο ΓΔ βρισκόταν στις 3,269.50 μονάδες, τη στιγμή που παρά την καταγραφή νέων υψηλών στο FTSE/ASE-20 και ιδιαίτερα στις τράπεζες ο όγκος βαίνει μειούμενος.

»Έχοντας πλέον εισέλθει στην τελική ευθεία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, καθώς απομένουν μόνο τρεις εβδομάδες έως την ολοκλήρωσή τους, η υψηλή κεφαλαιοποίηση δείχνει να έχει προεξοφλήσει το θετικό μέρος αυτών, προσδοκώντας ίσως στο κάτι παραπάνω που μπορεί να προκύψει είτε μέσω της γενναίας μερισματικής πολιτικής που ενδέχεται ακολουθήσουν οι επιχειρήσεις, είτε μέσω της διανομής δωρεάν μετοχών ή ακόμα και μέσω της επιστροφής κεφαλαίου.

»Η απουσία όμως κάποιου καταλυτικού νέου που μπορεί να προσδώσει μια νέα δυναμική στην υψηλή κεφαλαιοποίηση οδηγώντας το ΓΔ με ευκολία σε επαναλαμβανόμενα υψηλά και το γεγονός ότι οι επιχειρηματικές συμφωνίες πραγματοποιούνται ως επί το πλείστον στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, έχει στρέψει μοιραία το ενδιαφέρον του επενδυτικού κοινού στο FTSE/ASE Mid 40 και στο FTSE/ASE Small Cap 80, όπου αναζητούνται ελκυστικές μετοχές ιδίως από ξένους οίκους, προκειμένου αυτές να προταθούν στο πελατολόγιό τους.

»Κατά τη γνώμη μας, το ενδιαφέρον και σήμερα αναμένεται να παραμείνει στις μετοχές της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης, με τη δυνατότητα απορρόφησης ή μη των ρευστοποιήσεων στην υψηλή κεφαλαιοποίηση να καθορίζει τη φορά της κίνησης του ΓΔ».

Laiki Attalos Securities: «Στην προσπάθεια διάσπασης των 4.100 µονάδων αναµένεται να εστιασθεί το ενδιαφέρον της αγοράς σήµερα χωρίς ωστόσο να αποκλείονται ενδοσυνεδριακές διορθώσεις µετά τα σηµαντικά κέρδη των τελευταίων ηµερών κυρίως σε επιλεγµένες µετοχές υψηλής και µεσαίας κεφαλαιοποίησης».

Praxis Securities: «Διατήρηση του θετικού momentum, που εστιάζεται κυρίως στη μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση, πιθανολογούμε ότι θα παρουσιαστεί κατά τη σημερινή συνεδρίαση».

Aspis Bank: «Τα ευρωπαϊκά χρηµατιστήρια πιθανό να κινηθούν ανοδικά σήµερα, καθώς οι τιµές του πετρελαίου έχουν διορθώσει στα 65 δολάρια το βαρέλι. Θεωρούµε πιθανό ότι η άνοδος θα συνεχιστεί και στην εγχώρια αγορά, µε επίκεντρο τις µετοχές µεσαίας και µικρής κεφαλαιοποίησης».

Contalexis Financial Services: «Η ελληνική αγορά κινήθηκε ανοδικά χθες με κέρδη της τάξεως του 1,20% κλείνοντας στις 4.097,41. Τοποθετήσεις σημειώθηκαν σε τίτλους της μικρής κεφαλαιοποίησης καθώς και στα χαρτιά της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Εν όψει των διεθνών οικονομικών εξελίξεων στο εξωτερικό η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται σημαντική. Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται πλέον στις εταιρικές κερδοφορίες για το σύνολο της χρήσης, αλλά και στις εξαγορές και συγχωνεύσεις σε όλους του κλάδους».

Eγνατία Χρηματιστηριακή: «Η σταθεροποίηση των τιμών στα τρέχοντα επίπεδα φαίνεται ως το πιθανότερο σενάριο μετά την πρόσφατη ενίσχυση. Αναμφίβολα η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2005 ίσως είναι ο καταλύτης για την κατεύθυνση της αγοράς».

Sarros Χρηματιστηριακή: «Η ελληνική αγορά ζει σε ρυθμούς θερμούς και ανοδικούς, με τις όποιες ανακοινώσεις ή θεωρίες για συνεργασίες και εξαγορές να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Με απαρχή την επόμενη εβδομάδα και μέχρι τέλος του μήνα θα γνωρίζουμε τα αποτελέσματα του 2005 και το κατά πόσο ευσταθούν οι όποιες εκτιμήσεις. Πάραυτα παραμένουμε θετικοί, ιδιαίτερα για τον τραπεζικό κλάδο».

Euroxx: «Με νέα σημαντική άνοδο για το ΧΑ ξεκίνησε η δεύτερη εβδομάδα του μήνα Φεβρουαρίου με αδιαμφισβήτητο πρωταγωνιστή τον FTSE-80, ενώ ο τζίρος συναλλαγών κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα. Το κλίμα που επικράτησε στις διεθνείς αγορές χαρακτηρίζεται θετικό παρά τις οριακές απώλειες σε CAC και Nikkei. Η στάση αναμονής και η διακράτηση θέσεων μέχρι τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων για την χρήση του 2005 μάλλον ενδείκνυται, αφού η αγορά πλέον κινείται στους δικούς της ρυθμούς».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα