UBS: Θετικά σχόλια για τις ελληνικές τράπεζες

Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2006 10:39

Στις βασικές της επιλογές για το 2006 περιλαμβάνει η UBS την Τράπεζα Κύπρου, την Εθνική Τράπεζα και την EFG Eurobank, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters.

«Η Τράπεζα Κύπρου, μια τράπεζα μεσαίας κεφαλαιοποίησης, είναι η πρώτη μας επιλογή για το 2006. Αυτό βασίζεται στην πεποίθησή μας ότι η Τράπεζα Κύπρου προσφέρει τις υψηλότερες πιθανότητες για αναβαθμίσεις κερδών και την πιο ελκυστική αποτίμηση ανάμεσα στις ελληνικές τράπεζες. Οι βασικές επιλογές μας στην υψηλή κεφαλαιοποίηση είναι η Εθνική και η EFG Eurobank», αναφέρει η UBS στην έκθεσή της.

Ο διεθνής οίκος αυξάνει παράλληλα την τιμή-στόχο για την μετοχή της Τράπεζας Κύπρου στις 4,62 λίρες Κύπρου από τις 3,43 λίρες Κύπρου, διατηρώντας τη σύσταση "buy 1", ενώ για την Εθνική αύξησε την τιμή-στόχο στα 50 ευρώ από τα 45 ευρώ, διατηρώντας την αξιολόγησή "buy 2".

Ο οίκος αξιολόγησης αύξησε ακόμη την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Alpha στα 39 ευρώ από τα 33 ευρώ, καθώς και την τιμή-στόχο για την EFG Eurobank στα 43 ευρώ από τα 33 ευρώ, διατηρώντας την αξιολόγηση "buy 1" και για τις δύο τράπεζες.

Η UBS αναβάθμισε την τιμή-στόχο της Πειραιώς στα 27 από τα 22,8 ευρώ, ενώ προχώρησε σε αύξηση της τιμής-στόχου και της Emporiki στα 37 ευρώ από τα 33,2 ευρώ, με τη σύσταση "buy 2" να διατηρείται και για τις δύο μετοχές.

Στην έκθεσή της η UBS αναφέρει επίσης ότι αυξάνει την τιμή-στόχο για την ATEbank στα 7,4 ευρώ από τα 7 ευρώ, χωρίς να μεταβάλει τη σύσταση "buy 2".

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ
  • ΕΤΕ
  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα