Εμπορική: Σύμβαση δανείου 50 εκατ. ευρώ με ΕΤΕπ

Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2006 17:38

Σύμβαση δανείου συνολικού ποσού 50 εκατ. ευρώ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) υπέγραψε στις 2 Φεβρουαρίου 2006 η Εμπορική Τράπεζα. Με το δάνειο αυτό θα συγχρηματοδοτηθούν επενδυτικά σχέδια μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) – πελατών της.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η νέα αυτή συμφωνία ενισχύει περαιτέρω τη στενή και επιτυχή συνεργασία που ανέπτυξαν οι δύο οργανισμοί στην τελευταία διετία.

Η νέα συμφωνία προβλέπει συγχρηματοδότηση των μεσομακροπρόθεσμων επενδυτικών σχεδίων ΜΜΕ με κεφάλαια που προέρχονται από πόρους αφενός της ΕΤΕπ και αφετέρου της Εμπορικής Τράπεζας.

Το όφελος για τις ΜΜΕ επιχειρήσεις – πελάτες της Εμπορικής Τράπεζας είναι σημαντικότατο, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. Πέραν των ιδιαίτερων προνομίων που ήδη απολαμβάνουν σήμερα οι πελάτες (μεγάλη ποικιλία προϊόντων για την κάλυψη του συνόλου των μεσομακροπρόθεσμων αναγκών τους, βελτιωμένα χαρακτηριστικά όπως η κάλυψη του επιτοκιακού κινδύνου, η μεγάλη περίοδος χάριτος, κτλ.), η συγχρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων ΜΜΕ από πόρους της ΕΤΕπ μειώνει σημαντικά το κόστος δανεισμού των πελατών της Εμπορικής Τράπεζας, αφού απαλλάσσεται της Εισφοράς του Ν.128/75 (σήμερα 0,60%).

Η Εμπορική Τράπεζα συνεργάζεται από το 2003 με την ΕΤΕπ σε θέματα που αφορούν τη χρηματοδότηση παγίων επενδύσεων μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) και η παρούσα νέα συμφωνία ουσιαστικά αποτελεί διεύρυνση της άριστης και με επιτυχή αποτελέσματα συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο χρηματοπιστωτικών φορέων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα