«Αντιπαραγωγική η επιδότηση νέων ξενοδοχείων πολυτελείας»

Κρίνει η Ενωση Ξενοδόχων Αττικής
Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2006 17:44

Την αντίθεσή του εκφράζει το δ.σ. της Ενωσης Ξενοδόχων Αττικής (ΕΞΑ) στην παροχή κινήτρων για τη δημιουργία κλινών Α' και ΑΑ' τάξης σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια και με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη και Τουριστικής Ανάπτυξης Δ. Αβραμόπουλο τονίζει ότι, αν συμβεί κάτι τέτοιο, η θετική δυναμική που δημιούργησε ο νέος αναπτυξιακός νόμος 3299/2004 «αυτόματα αναστέλλεται και η υγιής ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος πλήττεται βάναυσα».

Η ΕΞΑ επισημαίνει ότι στην περιοχή της Αττικής από το 1999 έως και το 2004, λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, επενδύθηκαν συνολικά 450 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία 6.000 νέων κλινών Α' και ΑΑ' τάξης, χωρίς κανένα κίνητρο, αφού αυτό δεν προβλεπόταν από τον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο.

Προσθέτει ότι η Αθήνα διαθέτει αναλογικά το μεγαλύτερο ποσοστό κλινών Α' και ΑΑ' τάξης σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι τα στατιστικά στοιχεία για το 2005 δείχνουν αμετάβλητη πληρότητα των αθηναϊκών ξενοδοχείων σε σχέση με το 2004, αλλά μείωση της μέσης τιμής ανά δωμάτιοκαι της απόδοσης ανά διαθέσιμο δωμάτιο σε ποσοστό που ξεπερνάει το 20% http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/02/07/1150488.htm .

Η ΕΞΑ προσθέτει ότι η ενίσχυση του τουρισμού της Αττικής εξαρτάται άμεσα από τις υποδομές και ζητά να υλοποιηθεί η εξαγγελθείσα δημιουργία του Συνεδριακού και Εκθεσιακού Κέντρου στην Αθήνα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα