Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2006 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, οδεύοντας να σημειώσουν απώλειες για δεύτερη εβδομάδα. Οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Samsung Electronics Co. και της Τaiwan Semiconductor Manufacturing Co., σημείωναν απώλειες, καθώς εικάζεται ότι η Federal Reserve των ΗΠΑ θα συνεχίσει να αυξάνει το κόστος δανεισμού.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia Pacific Index, υποχωρούσε 0,8% φθάνοντας στις 125,19 μονάδες, στις 12:38 μ.μ. στο Τόκυο. Οι μετοχές των εταιρειών με ηλεκτρονικά αποτελούσαν περίπου το 1/ 5 των συνολικών απωλειών του δείκτη. Ο δείκτης οδεύει να κλείσει με απώλειες 1,7% αυτήν την εβδομάδα, μετά από υποχώρηση 1% κατά την προηγούμενη.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 σημείωνε απώλειες 1,1%, φθάνοντας στις 16.266,69 μονάδες. Οι μετοχές των εταιρειών real estate, συμπεριλαμβανομένης της Mitsubishi Estate Co., κινήθηκαν πτωτικά μετά τις δηλώσεις του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας, Toshihiko Fukui, οι οποίες σηματοδότησαν ότι η πολιτική των επιτοκίων κοντά στο μηδέν, βρίσκεται κοντά στο τέλος της.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι δείκτες στο Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη, την Ταϊβάν, τη Ν. Ζηλανδία και τις Φιλιππίνες. Ανοδικά κινήθηκαν στη Ν. Κορέα, την Αυστραλία, τη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη, την Ινδονησία και την Κίνα.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor's 500 Index έκλεισε με απώλειες 0,2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα