Air China: Προς πώληση μετοχών στη Σαγκάη

Για τη χρηματοδότηση της αγοράς 45 αεροσκαφών Airbus και Boeing
Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2006 07:23

ΕΓΚΡΙΣΗ για την πώληση μετοχών της σε γιουάν, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την αγορά 45 αεροσκαφών, επιδιώκει η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Κίνας, Air China Ltd.

Η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ εταιρεία, σχεδιάζει να πουλήσει τουλάχιστον 2,7 δισ. μετοχές Α, οι οποίες θα διαπραγματευθούν στη Σαγκάη, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Air China. Η εταιρεία, που εδρεύει στο Πεκίνο, είπε ότι θα πουλήσει τις μετοχές στο 90% τουλάχιστον της τιμής τους στο Χονγκ Κονγκ, ήτοι στα 830 εκατ. δολάρια.

Η Κίνα θέλει να προσελκύσει τις καλύτερες εταιρείες στα Χρηματιστήριά της, προκειμένου να τα τονώσει οικονομικά.

Οι δείκτες στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης και της Σενζέν είχαν τις χειρότερες επιδόσεις τα πέντε τελευταία χρόνια, καθώς οι επενδυτές ανησυχούσαν για τα σχέδια της κυβέρνησης

Οι μετοχές της Air China στο Χονγκ Κονγκ υποχωρούσαν χθες 1,9%, φθάνοντας στα 2,65 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία, μειώνοντας την φετινή τους άνοδο κατά 7,1%.

Η αεροπορική εταιρεία συμφώνησε να αγοράσει 45 αεροσκάφη από την Airbus SAS και την Boeing Co., των οποίων η τιμή – βάσει τιμοκαταλόγου – ανέρχεται στα 5,69 δισ. δολάρια. Επίσης η Air China αναζητά κεφάλαια για την επένδυση ύψους 600 εκατ. γιουάν (74,5 εκατ. δολ.) της επέκτασης των εγκαταστάσεών της στο αεροδρόμιο του Πεκίνου.

Η εταιρεία σχεδιάζει να αγοράσει 20 Airbus A330-200, 15 Boeing 787 και 10 Boeing 737-800, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της. Τα νέα αεροσκάφη θα αντικαταστήσουν τα παλαιότερα της αεροπορικής εταιρείας που πραγματοποιούν πτήσεις στην Ευρώπη, την Αυστραλία, τη Βόρειο Αμερική κα σε κάποιους προορισμούς «κλειδιά» εντός της χώρας, όπως στη Λάσα, σύμφωνα με την εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα