KT&G: Η Goldman θα αμυνθεί των σχεδίων του Icahn και Lichtenstein

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2006 07:37

ΤΗΝ Goldman Sachs Group Inc. προσέλαβε η KT&G Corp., η μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία της Ν. Κορέας, προκειμένου να περιορίσει τις πιέσεις που δέχεται από τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Carl Icahn και των διαχειριστή κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου, Warren Lichtenstein.

Η Goldman, η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής συμβουλών για εξαγορές στον κόσμο, θα βοηθήσει την KT&G να ετοιμάσει την άμυνά της έναντι των σχεδίων των Αμερικανών επενδυτών, που σχεδιάζουν να ορίσουν τρεις διευθυντές για να διαλύσουν την εταιρεία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της KT&G, Won Sung Hee.

O ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της KT&G, Kwak Young Kyoon, αξιοποιεί την διεθνή πείρα της Goldman για να μπορέσει να περιορίσει την επίθεση που δέχεται από τους Αμερικανούς επενδυτές. Αυτήν την εβδομάδα η Time Warner Inc. προσέλαβε την Goldman για να αμυνθεί της πρότασης του Icahn, να διαλύσει τη μεγαλύτερη εταιρεία μέσων στον κόσμο.

Οι μετοχές της KT&G, σημείωσαν σήμερα άνοδο 5,5% και διαπραγματεύθηκαν 4,4% υψηλότερα, φθάνοντας στα 56.600 ουόν η μία. Από τη στιγμή που η KT&G απέρριψε τις προτάσεις του Icahn, οι μετοχές της έχουν σημειώσει άνοδο 22%.

Σήμερα η Merrill Lynch & Co. είπε ότι η αξία των μετοχών της KT&G θα ανέρχεται στα 63.000 ουόν η μία εάν διαχωριστούν οι δραστηριότητες καπνού, real estate και τζινσένγκ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα