Στα ύψη το γιέν έναντι δολαρίου και ευρώ

Μετά την αύξηση των παραγγελιών μηχανολογικού εξοπλισμού
Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2006 07:45

ΣΤΑ ύψη αναρριχήθηκε το ιαπωνικό νόμισμα, γιέν, μετά την έκθεση η οποία έδειξε ότι οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού αυξήθηκαν τέσσερις φορές ταχύτερα απ΄ό,τι αναμενόταν και για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μηνός, πλέον των δύο ετών.

Το γιέν σήμερα ισχυροποιήθηκε έναντι και των 16 κυρίων νομισμάτων που παρακολουθεί το Bloomberg, καθώς τα σημάδια ταχύτερης ανάπτυξης ενισχύουν τον ισχυρισμό του διοικητή της Bank of Japan, Toshihiko Fukui, ότι η διοχέτευση μετρητών στην οικονομία πρέπει να σταματήσει. Χθες, ο Fukui είπε ότι η άνοδο των τιμών καταναλωτή θα αποτελέσουν το βασικό θέμα της νομισματικής πολιτικής.

Το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 118,32 έναντι του δολαρίου στις 2:20 μ.μ. στο Τόκυο, από 118,84 που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Εναντι του ευρώ διαπραγματεύθηκε στα 141,82 από 142,36. Το γιέν, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές, ενδέχεται να ισχυροποιηθεί σήμερα στα 118 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ.

Οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού, εκτός της ναυτιλίας και των εταιρειών κοινής ωφελείας, αυξήθηκαν – εποχιακώς προσαρμοσμένες – 6,8% τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης στο Τόκυο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα