Ιαπωνία: 6,8% η αύξηση των παραγγελιών μηχανολογικού εξοπλισμού

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2006 08:00

ΤΗ μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα πλέον των δύο ετών, σημάδι ότι οι επενδύσεις των εταιρειών θα στηρίξουν την οικονομική ανάπτυξη, σημείωσαν οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού της Ιαπωνίας, της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Οι παραγγελίες, εκτός της ναυτιλίας και των εταιρειών κοινής ωφελείας, αυξήθηκαν κατά 6,8% - εποχιακώς προσαρμοσμένες – σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου της χώρας. Η αύξηση, ήταν τέσσερις φορές μεγαλύτερη από την πρόβλεψη των 33 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και εκτιμούσαν ότι αυτή θα ήταν 1,5%.

Η Τoyota Motor Corp. και η Mitsubishi Heavy Industries Ltd. συγκαταλέγονται μεταξύ των ιαπωνικών εταιρειών που αυξάνουν την παραγωγή, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη ζήτηση στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Τα σημάδια αύξησης των επενδύσεων πέρυσι, ώθησαν τους αναλυτές να διπλασιάσουν τις προβλέψεις ανάπτυξης το τέταρτο τρίμηνο για την Ιαπωνία, από τα τέλη του Δεκεμβρίου.

Το γιέν σημείωσε άνοδο φθάνοντας στα 118,12 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ στις 2:25 μ.μ. στο Τόκυο, από 118,41 που ήταν πριν από την ανακοίνωση.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε για πέμπτο μήνα τον Δεκέμβριο, κατά 1,4% και για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το 1999, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου της χώρας, στις 30 Ιανουαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα