Walmex: 1,8% χαμηλότερα κέρδη

Για πρώτη φορά μέσα σε δύο χρόνια
Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2006 08:50

ΜΕΙΩΣΗ, για πρώτη φορά μέσα σε χρονικό διάστημα πλέον των δύο ετών, εμφάνισαν το τέταρτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της Wal-Mart de Mexico SA, της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης της Λατινικής Αμερικής.

Η Walmex, εμφάνισε καθαρά κέρδη 3,5 δισ. πέσος (322,7 εκατ. δολ.) ή 82 σεντάβος ανά μετοχή το τρίμηνο, έναντι 3,6 δισ. πέσος (αποτελέσματα προσαρμοσμένα στον πληθωρισμό) ή 82 σεντάβος ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 15%, φθάνοντας στα 50 δισ. πέσος το τρίμηνο, σύμφωνα με την εταιρεία. Τα καταστήματα της εταιρείας που λειτουργούν πλέον του έτους αύξησαν τις πωλήσεις τους κατά 6,5%, σημειώνοντας τη δεύτερη ταχύτερη ανάπτυξη σε τριμηνιαία βάση. Στο σύνολο της χρήσης οι πωλήσεις των ίδιων καταστημάτων αυξήθηκαν 5,9%, σύμφωνα με την Walmex.

Σήμερα η εταιρεία διαθέτει 784 καταστήματα στο Μεξικό, από 331 που διέθετε το 1994, σύμφωνα με τα στοιχεία στο Web site της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι το ΑΕΠ του Μεξικό αυξήθηκε περίπου 3% το 2005, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης της χώρας.

Οι μετοχές της χώρας είχαν πέρυσι την πέμπτη καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών που απαρτίζουν τον δείκτη Bolsa, σημειώνοντας άνοδο 54% έναντι ανόδου 40,6% του δείκτη. Σήμερα οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 1,28 πέσος, ποσοστό 2,1%, φθάνοντας στα 61,10 πέσος η μία στο Mexico City.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα