eAccess: Προσέλαβε JPMorgan, Mizuho για δάνειο 1,9 δισ. δολ.

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2006 09:12

ΔΑΝΕΙΟ ύψους 220 δισ. γιέν (1,9 δισ. δολ.) για να χρηματοδοτήσει το ασύρματο δίκτυο υψηλών ταχυτήτων, ψάχνει η eAccess Ltd., η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία Internet της Ιαπωνίας, σύμφωνα με τραπεζίτες που γνωρίζουν το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

H eAccess, της οποίας το τμήμα κινητής τηλεφωνίας ανήκει κατά 26,4% στην Goldman Sachs Group Inc., σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για την κατασκευή του δικτύου, σύμφωνα με τους ίδιους τραπεζίτες, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Η JPMorgan Chase & Co. και η Mizuho Corporate Bank Ltd. κανονίζουν το δάνειο, το οποίο θα είναι από πέντε έως επτά χρόνια, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους.

Η JPMorgan και η Mizuho καλούν κι άλλες δανείστριες να συμμετάσχουν στη δανειοδότηση της εταιρείας, μέχρι τις αρχές του Μαρτίου, ενώ η eAccess θα κάνει παρουσίαση στις τράπεζες, σήμερα το απόγευμα.

«Δεν υπάρχουν νέα πράγματα που μπορούμε να ανακοινώσουμε για τη χρηματοδότηση του τμήματος υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας», ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος της eAccess, Takashi Igarashi, μιλώντας από το τηλέφωνο, συμπληρώνοντας: «Ηδη χρειαζόμαστε περίπου 400 δισ. γιέν για τα κινητά τηλέφωνα, στα οποία περιλαμβάνονται 300 δισ. γιέν σε μισθώσεις, χρηματοδότηση ή δάνεια.

Πέρυσι η Goldman Sachs δαπάνησε 27,5 δισ. γιέν να αγοράσει μετοχές στο τμήμα κινητής τηλεφωνίας της eAccess. Η Tokyo Broadcasting System Inc., η τρίτη σε μέγεθος εταιρεία αναμεταδόσεων της Ιαπωνίας, ελέγχει το 9,6% του εν λόγω τμήματος της eAccess.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα