Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2006 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, με τον περιφερειακό δείκτη να οδεύει προς τον χειρότερο μήνα επιδόσεων από τον Απρίλιο του 2004. Οι μετοχές της BHP Billiton και της Inpex Corp. οδηγούσαν την πτώση μετά την υποχώρηση των τιμών των πρώτων υλών, που μείωσαν τις προσδοκίες για τα κέρδη.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia Pacific Index σημείωνε απώλειες 1,6%, φθάνοντας στις 123,94 μονάδες και στα χαμηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων, στη 1:05 μ.μ. στο Τόκυο. Η πτώση οδήγησε τον δείκτη 4,6% χαμηλότερα μέσα στον μήνα και στις μεγαλύτερες απώλειες από τον Απρίλιο του 2004, που είχε απωλέσει ποσοστό 5,6%. Ο δείκτης των μετοχών των εταιρειών πρώτων υλών, υποχωρούσε 2,4%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των 10 λοιπών κλάδων που αποτελούν τον δείκτη.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 σημείωνε απώλειες 1,6%, φθάνοντας στις 16.000,04 μονάδες και ο Topix υποχωρούσε κατά 2%. Η πτώση οδήγησε του δύο δείκτες στα χαμηλότερα του έτους. Πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες στη Ν. Κορέα, το Χονγκ Κονγκ, την Αυστραλία, τη Ν. Ζηλανδία, την Κίνα, την Ταϊβάν και τις Φιλιππίνες, ενώ ανοδικά κινήθηκαν αλλού στην περιφέρεια.

Ο Reuters Jefferies CRB Index των 19 εμπορευμάτων, υποχώρησε 4,1% την περασμένη εβδομάδα και τα μέγιστα από τον Αύγουστο του 1990. Στο μεταξύ τα συμβόλαια του χαλκού υποχώρησαν 3,6% στο Λονδίνο στις 10 Φεβρουαρίου, καθώς εικάζετο ότι οι μεταλλουργίες θα αυξήσουν την παραγωγή για να εκμεταλλευτούν τις τιμές σε επίπεδα ρεκόρ. Απώλειες 4,3% σημείωσε το αλουμίνιο.

Το αργό πετρέλαιο υποχώρησε 1,3% φθάνοντας στα 61,84 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 30 Δεκεμβρίου. Τα συμβόλαιά του υποχώρησαν περισσότερο, κατά 0,5%, στις ηλεκτρονικές – μετά τη συνεδρίαση – συναλλαγές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα