Αναδρομικά σε 16.000 συνταξιούχους της Εθνικής

Από το ΕΤΕΑΕΠ στους δικαιούχους του ΛΕΠΕΤΕ
Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019 14:55
UPD:15:01
◊¡”…¡

Από την έντυπη έκδοση 

Στις 2 Ιουλίου έχει καθοριστεί να λάβουν οι 16.000 συνταξιούχοι του Λογαριασμού Επικούρησης Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος (ΛΕΠΕΤΕ) τα αναδρομικά 7 μηνών από τις επικουρικές τους συντάξεις σε εφαρμογή της πρόσφατης τροπολογίας του υπουργείου Εργασίας.

Αυτό προβλέπει χθεσινή εγκύκλιος του ΕΦΚΑ που παρέχει οδηγίες ως προς τον υπολογισμό και την καταβολή των συντάξεων από το ΕΤΕΑΕΠ στους δικαιούχους του ΛΕΠΕΤΕ. Όμως, για να γίνει αυτό, όπως ρητά αναφέρει η εγκύκλιος, θα πρέπει σήμερα να κοινοποιηθεί από το ΛΕΠΕΤΕ, δηλαδή από το επικουρικό της Εθνικής Τράπεζας, στο ΕΤΕΑΕΠ «το αρχείο με τις επανυπολογισθείσες συντάξεις προς ενημέρωση και έλεγχο».

Επισημαίνεται ότι οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας είναι απλήρωτοι εδώ και 18 μήνες και μόλις πρόσφατα υπήρξε η σχετική ρύθμιση για την ένταξή τους στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ).

Για την υλοποίηση των σχετικών διατάξεων, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας και των Επικουρικών Ταμείων έχουν την υποχρέωση να χορηγούν στα αρμόδια όργανα του ΕΤΕΑΕΠ πρόσβαση στο αρχείο με το σύνολο των απαιτούμενων ασφαλιστικών στοιχείων, όπως ιδίως μισθολογικές καταστάσεις και βεβαιώσεις χρόνου υπηρεσίας, καθώς και το προσωπικό που κατ' αριθμό απασχολείται κατά την έναρξη ισχύος του ν. 4618/2019 στο ΛΕΠΕΤΕ και στον ΕΛΕΠΕΤΕ - Π.Π. ΕΘΝΑΚ.

Για την υλοποίηση δε του υπολογισμού των παροχών οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΤΕ και των ως άνω Λογαριασμών κοινοποιούν στο ΕΤΕΑΕΠ αναλυτικό αρχείο με πλήρη προσωπικά και ασφαλιστικά στοιχεία των δικαιούχων. Ημερομηνία καταβολής των παροχών ορίζεται η 2η εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα. Στις σχετικές οικονομικές συναλλαγές χρησιμοποιείται ο ΑΦΜ του ΕΤΕΑΕΠ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα