Public Bank: Προς εξαγορά σκέλους της Asia Financial Βank

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg
Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2006 08:37

ΠΡΟΣΦΟΡΑ, για την εξαγορά του τραπεζικού σκέλους της Asia Financial Holdings Ltd. του Χονγκ Κονγκ, αντί του ποσού των 4,5 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (580 εκατ. δολ. ΗΠΑ), έκανε η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Μαλαισίας, Public Bank Bhd., προκειμένου να επεκταθεί στην πόλη, σύμφωνα με άνθρωπο που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

H Public Bank θα αποκτήσει την Asia Commercial Bank μέσω του σκέλους της στο Χονγκ Κονγκ, JCG Holdings Ltd., καταβάλλοντας 2,5 φορές την αξία της, σύμφωνα με τον ίδιο άνθρωπο που προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του μέχρι την επίσημη ανακοίνωση.

Η εξαγορά επιτρέπει στην Public Bank, που ιδρύθηκε από τον πρόεδρό της, Teh Hong Piow το 1966, να αυξήσει την παρουσία της στο Χονγκ Κονγκ, όπου ο ανταγωνισμός εντείνεται, καθώς και να επεκταθεί στην Κίνα, όπου 1,3 δισ. άνθρωποι έχουν καταθέσεις ύψους 1,7 τρισ. δολαρίων.

Η Αsia Commercial Bank διαθέτει 12 καταστήματα στο Χονγκ Κονγκ, ένα στην Σενζέν καθώς και γραφεία αντιπροσώπευσης στη Σαγκάη και στην Σενγιάνγκ, σύμφωνα με τα στοιχεία στο Web site της.

Η Public Bank ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης αυξήθηκαν 15%, φθάνοντας στα 391,1 εκατ. ρίνγκιτ (105 εκατ. δολ.) αποτέλεσμα της αύξησης των δανείων και των αμοιβών από τα εισοδήματα.

Σύμβουλος της Asia Financial Holdings για την πώληση του τμήματός της, είναι η JPMorgan Chase & Co.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Asia Financial ανεστάλη σήμερα. Χθες οι μετοχές της έκλεισαν στα 3,60 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία. Φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 21%, υπερβαίνοντας την άνοδο 4% του δείκτη Hang Seng στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Επίσης, σήμερα ανεστάλη και η διαπραγμάτευση των μετοχών της JCG. Χθες έκλεισαν στα 7,90 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία. Οι μετοχές της Public Bank, σημείωσαν σήμερα άνοδο 0,7%, φθάνοντας στα 6,80 ρίνγκιτ η μία, στις 12 μ.μ. στην Κουάλα Λουμπούρ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα